farma-oraganiczna.pl

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU TYPU GRECKIEGO „ZAKWASKA” BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI)

Marka: 
VIVO
EAN: 4820148056785
Cena:

21,84 

Dostępność:

58 w magazynie

Koszt wysyłki od 9,95 zł

Dostępne metody wysyłki:

  • Gratis przy zamówieniu powyżej 249,99 zł
  • Odbiór w punkcie Orlen Paczka - 9,95 zł
  • Kurier InPost - 18,50 zł
  • Paczkomat InPost - 18,90 zł
  • Kurier DPD - 23,95 zł

Czy znasz już ten niezwykły produkt? To żywe kultury bakterii do jogurtu typu greckiego! Jednak to nie są zwykłe bakterie – to superbohaterowie Twojego układu trawiennego! 🌿 Dzięki nim, Twój domowy jogurt nabierze wyjątkowego smaku i dostarczy Ci mnóstwo probiotyków i korzyści dla zdrowia. 🌟 Dodaj kultury bakterii do swojego mleka 🥛 i zobacz, jak magia fermentacji ożywia Twoją mieszankę! 🧪

Nie zwlekaj, daj swojemu układowi trawiennemu wsparcie, na jakie zasługuje! Zamów teraz!🛒

58 w magazynie

dostawa.svg

bezpłatna dostawa od 250 zł

eko2.svg

certyfikowane eko produkty

wysylka.svg

wysyłka do 48h

platnosci.svg

bezpieczne płatności

SKŁADNIKI
maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.
Ilość żywych kultur bakterii w 1 g produktu – mnniej niż 1×10^9 CFU.
OPIS
W krajach Morza Śródziemnego JOGURT grecki jest podstawą wielu wspaniałych potraw. Stosuje się go jako sos do sałatek, zup, jest elementem dań mięsnych i wielu deserów.
Z oferowanej Zakwaski można przygotować od 1 do 3 litrów jogurtu naturalnego, który następnie można wykorzystać do uzyskania jogurtu w stylu greckim. Przepisy przygotowania znajdują się poniżej oraz w instrukcji dołączonej do opakowania.
Każda fiolka przeznaczona jest do ukwaszenia od 1 do 3 litrów mleka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA

W 100 g gotowego produktu po przygotowaniu wg instrukcji (bez odcedzania serwatki), na bazie MLEKA o zawartości 2 % tłuszczu:
Wartość energetyczna – 242 kJ/58 kcal
Tłuszcz – 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,4 g
Węglowodany – 5,9 g
w tym cukry – 5,6 g
Białko – 4,0 g
Sól – 0,13 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. 1 – 3 litry MLEKA zagotuj i ostudź do temperatury 40 – 43 stopni Celsjusza, dodaj Zakwaskę i wymieszaj
2. Naczynie z mlekiem zaszczepionym Zakwaską przykryj przykrywką i okryj je ze wszystkich stron grubym kocem. Następnie odstaw na 8 godzin w ciepłe miejsce bez przeciągów
3. Uzyskany JOGURT schłódź w lodówce. Wyłóż durszlak lub sito tetrą i wlej jogurt. Odczekaj 1 – 4 godziny, aż odcedzi się serwatka. Otrzymasz JOGURT typu greckiego
4. Przechowuj go do 5 dni. Jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2 – 3 razy.

UWAGA
– Polecamy MLEKO o zawartości 3,2 proc. tłuszczu, pasteryzowane lub mikrofiltrowane (nie wykorzystuj MLEKA z bliskim terminem przydatności do spożycia). MLEKO UHT nie jest polecane ale można je stosować. W przypadku MLEKA tzw. prosto od krowy, należy je bezwzględnie zagotować.
– JOGURT możesz ukwasić w jogurtownicy, w stalowym garnku lub szklanym słoiku. Wszystkie przybory kuchenne, których użyjesz do przygotowania najlepiej wyparz wrzątkiem. Do zmierzenia temperatury MLEKA użyj termometru kuchennego lub bezdotykowego a do utrzymania temperatury MLEKA w trakcie ukwaszania grubego koca.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać od +2 do +8 stopni Celsjusza przez 12 miesięcy. Możliwy okres transportu w temperaturze do 30 stopni Celsjusza do 10 dni.

Brak recenzji do wyświetlenia

Inni klienci kupili również:

Dostępność:

157 w magazynie

21,89 

Dodaj do koszyka
Dostępność:

376 w magazynie

18,11 

Dodaj do koszyka
Marka: 
LA BIO IDEA
Dostępność:

922 w magazynie

15,14 

Dodaj do koszyka
Dostępność:

503 w magazynie

24,43 

Dodaj do koszyka
regulamin sklepu internetowego