☀️Obudź się i dobrze rozpocznij swój bezglutenowy dzień! Czujesz rano potrzebę szybkiego działania? Wystarczy miska pysznych płatków🥣 i musli, aby zjeść zdrowe, pożywne i pyszne śniadanie. Od chrupiących po gładkie i słodkie — kreatywność w kuchni zawsze jest mile widziana! Zrób to tak, jak lubisz! Nasze płatki i musli to idealny sposób na rozpoczęcie dnia. Na co czekasz? Wypróbuj już dziś!
-
-
-
-
-
-
-
CHRUPKI KUKURYDZIANE KULKI BEZGLUTENOWE BIO 60 g
Marka:Dostępność:1032 w magazynie
(0 opinii) -
-
CHRUPKI Z SZAREGO GROCHU KAKAOWE (VEGGY CEREAL) BIO (2 x 185 g) 370 g
Marka:Dostępność:77 w magazynie
(0 opinii) -
-
CRUNCHY OWSIANE KAKAOWE BEZGLUTENOWE BIO 325 g
Marka:Dostępność:100 w magazynie
(0 opinii) -
-
-
-
-
-
GRANOLA FIGA Z KOKOSEM BEZGLUTENOWA BIO 320 g
Marka:Dostępność:395 w magazynie
(0 opinii) -
-
GRANOLA JABŁKO – CYNAMON BEZGLUTENOWA BIO 200 g
Marka:Dostępność:56 w magazynie
(0 opinii) -
GRANOLA JABŁKO – CYNAMON BEZGLUTENOWA BIO 350 g
Marka:Dostępność:90 w magazynie
(0 opinii) -
-
-
GRANOLA ORZECH WŁOSKI – CZEKOLADA BEZGLUTENOWA BIO 350 g
Marka:Dostępność:169 w magazynie
(0 opinii) -
GRANOLA ORZECHOWA Z ORZECHAMI LASKOWYMI I MIGDAŁAMI BIO 200 g
Marka:Dostępność:112 w magazynie
(0 opinii) -
GRANOLA OWOCOWA Z RODZYNKAMI I JAGODAMI GOJI BIO 200 g
Marka:Dostępność:80 w magazynie
(0 opinii) -
GRANOLA SPORT Z ORZECHAMI, NASIONAMI I KOKOSEM BIO 400 g
Marka:Dostępność:20 w magazynie
(0 opinii) -
-
-
-
GRANOLA Z ORZECHAMI I NASIONAMI BEZGLUTENOWA BIO 350 g
Marka:Dostępność:42 w magazynie
(0 opinii) -
-
-
-
-
-
JAGLANKA Z PIECZONYMI JABŁKAMI, MIODEM I CYNAMONEM 120 g
Marka:Dostępność:86 w magazynie
(0 opinii)
- 1
- 2
- 3
- 4
- Następny wpis
Nasze bezglutenowe płatki i musli to bezwzględnie podstawa, którą można wykorzystać jako produkt śniadaniowy. Szybko i bezboleśnie przygotujesz śniadanie dla siebie i swoich bliskich. To prawdziwe bogactwo składników, jakich potrzebujesz, by zachować pełnię energii na cały dzień, a ponadto:
- dobre źródło węglowodanów: Płatki są wytwarzane ze zbóż, które są dobrym źródłem węglowodanów, z których powstaje energia dla organizmu.
- niska zawartość tłuszczu, co czyni je zdrowszą opcją niż inne produkty śniadaniowe.
- bogactwo w błonnika: Płatki pełnoziarniste są dobrym źródłem błonnika pokarmowego, który pomaga w trawieniu i zapewnia uczucie sytości na dłużej.
- Może pomóc obniżyć poziom cholesterolu: niektóre badania sugerują, że spożywanie pełnych ziaren, takich jak te znajdujące się w płatkach, może pomóc obniżyć poziom cholesterolu i zmniejszyć ryzyko chorób serca.
- Może pomóc w kontrolowaniu wagi: Ze względu na niską zawartość kalorii i tłuszczu płatki mogą być dobrym rozwiązaniem dla osób starających się kontrolować swoją wagę.
Płatki, takie jak m.in. kukurydziane, ryżowe czy inne, są wytwarzane przez spłaszczanie ziaren. Można je jeść same z mlekiem lub jogurtem, a także stosować jako dodatek do deserów lub jogurtów.
Musli to rodzaj płatków zbożowych wytwarzanych z mieszanki zwykle płatków owsianych (bez glutenowych), orzechów, nasion i suszonych owoców. Można je jeść jako płatki na zimno z mlekiem lub jogurtem lub moczyć przez noc w mleku lub jogurcie, aby zrobić rodzaj owsianki.
Oto kilka sposobów wykorzystania płatków i musli:
- Jako płatki na zimno: po prostu wsyp płatki lub musli do miski i dodaj wybrane mleko lub jogurt.
- Jako posypka: Kruszone płatki lub musli można stosować jako posypkę do jogurtu, płatków owsianych lub owoców.
- Wypieki: Płatki lub muesli można dodawać do pieczenia takich dań jak babeczki, chleb i batoniki granola, aby dodać im kruchości i smaku.
- Namoczone przez noc: Musli można namoczyć przez noc w mleku lub jogurcie, aby przygotować kremowe śniadanie przypominające owsiankę.
- Do smoothie: Dodaj płatki lub muesli do smoothie, aby uzyskać więcej chrupiącej treści i dodatkowe składniki odżywcze.