Szukasz czegoś pysznego i pożywnego 💪? Wegańska mozzarella a może tradycyjny 🇮🇹 włoski parmezan lub ser bez laktozy? Nasze sery z naturalnego mleka lub zamienników roślinnych dodadzą Ci energii i poprawią samopoczucie. To oferta idealna niezależnie od tego na jakiej diecie jesteś – u nas znajdziesz ser dopasowany do Twoich potrzeb. Sery włoskie, holenderskie, angielskie są na wyciągnięcie ręki. Przygotuj się na zachwyt!
-
-
DIP SEROWY W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 37,5 g – BIOVEGAN
Dostępność:255 w magazynie
(0 opinii) -
-
-
KOZI SER DOJRZEWAJĄCY MILD (50 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) BIO 200 g – HOOIDAMMER
Dostępność:77 w magazynie
(0 opinii) -
-
-
-
MIX CZTERECH TARTYCH SERÓW (48 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) BIO 200 g – SOBBEKE
Dostępność:28 w magazynie
(0 opinii) -
MIX SERÓW W PLASTRACH (45 % TŁUSZCZU) BIO 150 g – SOBBEKE
Dostępność:26 w magazynie
(0 opinii) -
-
MOZZARELLA Z MLEKA BAWOLEGO (1 kulka w kubeczku) BIO 320 g – BIOLOGICA
Dostępność:8 w magazynie
(0 opinii) -
-
OWCZY SER DOJRZEWAJĄCY MILD (50 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) BIO 200 g – HOOIDAMMER
Dostępność:28 w magazynie
(0 opinii) -
OWCZY TWARÓG (40 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) BIO 200 g
Marka:Dostępność:18 w magazynie
(0 opinii) -
-
-
PRODUKT WEGAŃSKI A LA MOZZARELLA BEZGLUTENOWY BIO 150 g
Marka:Dostępność:121 w magazynie
(0 opinii) -
PRODUKT WEGAŃSKI PLASTRY ŻÓŁTE BEZGLUTENOWY BIO 150 g – VEGGI FILATA
Dostępność:120 w magazynie
(0 opinii) -
PRODUKT WEGAŃSKI TARTY ŻÓŁTY (2 mm) BEZGLUTENOWY BIO 200 g – VEGGI FILATA
Dostępność:90 w magazynie
(0 opinii) -
PRODUKT WEGAŃSKI TARTY ŻÓŁTY (6 mm) BEZGLUTENOWY BIO 200 g – VEGGI FILATA
Dostępność:87 w magazynie
(0 opinii) -
PRZEKĄSKI SEROWE WĘDZONE BIO (SCAMORZETTI AFFUMICATE) 150 g – OMA
Dostępność:15 w magazynie
(0 opinii) -
SER BRIE BIO (50 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) 125 g – OMA
Dostępność:21 w magazynie
(0 opinii) -
SER CAMEMBERT BIO (50 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) 125 g – OMA
Dostępność:29 w magazynie
(0 opinii) -
-
-
-
-
SER EDAMSKI PLASTRY BIO (40 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) 150 g – OMA
Dostępność:13 w magazynie
(0 opinii) -
SER EMENTALER PLASTRY BIO (45 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) 150 g
Marka:Dostępność:73 w magazynie
(0 opinii) -
SER FETA BIO (50 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) 180 g – OMA
Dostępność:112 w magazynie
(0 opinii) -
-
-
-
-
SER FETA THARROS BIO (48 % TŁUSZCZU W SUCHEJ MASIE) 150 g
Marka:Dostępność:103 w magazynie
(0 opinii)
- 1
- 2
- 3
- Następny wpis
Twaróg jest dobrym źródłem białka, wapnia i innych niezbędnych składników odżywczych. Jedynym składnikiem, z którego powstaje jest mleko krowie, dlatego jakość twarogu będzie zależała od jakości mleka. W zależności od zawartości tłuszczu w twarogach, mogą one być:
- śmietankowe (55% tłuszczu)
- pełnotłuste(45% tłuszczu)
- tłuste (30% tłuszczu)
- półtłuste (15% tłuszczu)
- chude (< 15% tłuszczu)
Sery powszechnie określane jako “żółte” to rodzaj serów wytwarzanych z mleka krowiego. Zwykle dojrzewają przez co najmniej 3 miesiące, ale mogą też dojrzewać nawet przez rok. Sery są dobrym źródłem białka, wapnia i innych niezbędnych składników odżywczych.
Sery żółte można podzielić na:
- Sery typu szwajcarskiego:
Długo dojrzewają, mają duże “dziury”, zwykle mają łągodny smak i są spręzyste. Należą do nich: ementaler, radamer, maasdamer
- Sery typu angielskiego:
To sery poddane czedaryzacji, bez dziur, o smaku od łagodnego do ostrego, moga byc gładkie i sprężyste lub kruche i twarde. Przedstawicielem tego typu jest ser cheddar.
- Sery typu holenderskiego:
O średnim czasie dojrzewania, bez dziur bądź z bardzo małymi, zwykle łagodne, choć mogą być też lekko kwaskowe. Należą do nich: edamski i gouda
- Sery typu włoskiego:
Bardzo dugo dojrzewające, ostre, kruche i twarde. To oczywiście parmezan i pecorino
- Sery typu szwajcarsko-holenderskiego:
Są to sery o średnim czasie dojrzewania, z małymi dziurami i ostrym wyrazistym smaku. Należą do nich ser salami i tylżycki.