Szukasz czegoś pysznego i pożywnego 💪? Wegańska mozzarella a może tradycyjny 🇮🇹 włoski parmezan lub ser bez laktozy? Nasze sery z naturalnego mleka lub zamienników roślinnych dodadzą Ci energii i poprawią samopoczucie. To oferta idealna niezależnie od tego na jakiej diecie jesteś – u nas znajdziesz ser dopasowany do Twoich potrzeb. Sery włoskie, holenderskie, angielskie są na wyciągnięcie ręki. Przygotuj się na zachwyt!
29 w magazynie
31,28 zł
14 w magazynie
15,52 zł
211 w magazynie
39,12 zł
115 w magazynie
35,35 zł
132 w magazynie
19,98 zł
396 w magazynie
11,53 zł
142 w magazynie
16,50 zł
47 w magazynie
28,85 zł
104 w magazynie
20,48 zł
60 w magazynie
20,77 zł
18 w magazynie
25,07 zł
72 w magazynie
21,66 zł
165 w magazynie
7,69 zł
71 w magazynie
11,98 zł
129 w magazynie
14,20 zł
72 w magazynie
11,98 zł
39 w magazynie
15,73 zł
36 w magazynie
19,07 zł
153 w magazynie
45,85 zł
27 w magazynie
825,29 zł
71 w magazynie
15,90 zł
47 w magazynie
13,97 zł
118 w magazynie
16,56 zł
36 w magazynie
13,91 zł
33 w magazynie
16,27 zł
12 w magazynie
20,71 zł
82 w magazynie
16,12 zł
59 w magazynie
14,34 zł
154 w magazynie
18,34 zł
Nasze twarogi i sery to naturalne, pachnące świeżością produkty. Nie tylko mleczne, ale też roślinne odpowiedniki dostarczą Ci białka wzmacniającego Twoje kości i mięśnie.
Twaróg jest dobrym źródłem białka, wapnia i innych niezbędnych składników odżywczych. Jedynym składnikiem, z którego powstaje jest mleko krowie, dlatego jakość twarogu będzie zależała od jakości mleka. W zależności od zawartości tłuszczu w twarogach, mogą one być:
Sery powszechnie określane jako „żółte” to rodzaj serów wytwarzanych z mleka krowiego. Zwykle dojrzewają przez co najmniej 3 miesiące, ale mogą też dojrzewać nawet przez rok. Sery są dobrym źródłem białka, wapnia i innych niezbędnych składników odżywczych.
Sery żółte można podzielić na:
Długo dojrzewają, mają duże „dziury”, zwykle mają łągodny smak i są spręzyste. Należą do nich: ementaler, radamer, maasdamer
To sery poddane czedaryzacji, bez dziur, o smaku od łagodnego do ostrego, moga byc gładkie i sprężyste lub kruche i twarde. Przedstawicielem tego typu jest ser cheddar.
O średnim czasie dojrzewania, bez dziur bądź z bardzo małymi, zwykle łagodne, choć mogą być też lekko kwaskowe. Należą do nich: edamski i gouda
Bardzo dugo dojrzewające, ostre, kruche i twarde. To oczywiście parmezan i pecorino
Są to sery o średnim czasie dojrzewania, z małymi dziurami i ostrym wyrazistym smaku. Należą do nich ser salami i tylżycki.
GlobalMED Solutions
Farma Organiczna
Ekologiczne produkty z dostawą do domu
© 2023 farma-organiczna.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.