farma-oraganiczna.pl
Kategoria
Cena
Tag
Kategorie i filtry
Kategoria
Filtruj wg ceny

Twarogi i sery

Szukasz czegoś pysznego i pożywnego 💪? Wegańska mozzarella a może tradycyjny  🇮🇹 włoski parmezan lub ser bez laktozy? Nasze sery z naturalnego mleka lub zamienników roślinnych dodadzą Ci energii i poprawią samopoczucie. To oferta idealna niezależnie od tego na jakiej diecie jesteś – u nas znajdziesz ser dopasowany do Twoich potrzeb. Sery włoskie, holenderskie, angielskie są na wyciągnięcie ręki. Przygotuj się na zachwyt!

Marka: 
ŁEMKOWYNA
Dostępność:

66 w magazynie

31,28 

Dodaj do koszyka
Marka: 
ŁEMKOWYNA
Dostępność:

42 w magazynie

15,52 

Dodaj do koszyka
Marka: 
HOOIDAMMER
Dostępność:

143 w magazynie

39,12 

Dodaj do koszyka
Marka: 
HOOIDAMMER
Dostępność:

22 w magazynie

39,12 

Dodaj do koszyka
Marka: 
BIO VERDE
Dostępność:

144 w magazynie

19,98 

Dodaj do koszyka
Marka: 
LEEB VITAL
Dostępność:

15 w magazynie

16,50 

Dodaj do koszyka
Marka: 
IGOR
Dostępność:

85 w magazynie

28,85 

Dodaj do koszyka
Marka: 
ZUGER
Dostępność:

87 w magazynie

20,48 

Dodaj do koszyka
Marka: 
ZUGER
Dostępność:

46 w magazynie

20,77 

Dodaj do koszyka
Marka: 
ZUGER
Dostępność:

37 w magazynie

25,07 

Dodaj do koszyka
Dostępność:

26 w magazynie

22,93 

Dodaj do koszyka
Marka: 
ZUGER
Dostępność:

34 w magazynie

21,66 

Dodaj do koszyka
Marka: 
ZUGER
Dostępność:

115 w magazynie

7,69 

Dodaj do koszyka
Marka: 
ZUGER
Dostępność:

53 w magazynie

11,98 

Dodaj do koszyka
Marka: 
ZUGER
Dostępność:

67 w magazynie

14,20 

Dodaj do koszyka
Marka: 
ZUGER
Dostępność:

57 w magazynie

11,98 

Dodaj do koszyka
Dostępność:

112 w magazynie

14,20 

Dodaj do koszyka
Marka: 
ZUGER
Dostępność:

20 w magazynie

15,73 

Dodaj do koszyka
Marka: 
HOOIDAMMER
Dostępność:

68 w magazynie

45,85 

Dodaj do koszyka
Dostępność:

18 w magazynie

825,29 

Dodaj do koszyka
Marka: 
BERGERIE
Dostępność:

106 w magazynie

15,90 

Dodaj do koszyka
Marka: 
BIO VEGAN
Dostępność:

14 w magazynie

14,57 

Dodaj do koszyka
Marka: 
VEGGI FILATA
Dostępność:

63 w magazynie

13,97 

Dodaj do koszyka
Marka: 
VEGGI FILATA
Dostępność:

122 w magazynie

15,08 

Dodaj do koszyka
Marka: 
VEGGI FILATA
Dostępność:

161 w magazynie

16,27 

Dodaj do koszyka
Marka: 
VEGGI FILATA
Dostępność:

142 w magazynie

16,27 

Dodaj do koszyka
Marka: 
OMA
Dostępność:

99 w magazynie

16,12 

Dodaj do koszyka
Marka: 
OMA
Dostępność:

52 w magazynie

14,34 

Dodaj do koszyka
Marka: 
BIO PLANET
Dostępność:

13 w magazynie

155,28 

Dodaj do koszyka
Marka: 
BIO PLANET
Dostępność:

73 w magazynie

18,34 

Dodaj do koszyka
Dostępność:

215 w magazynie

12,72 

Dodaj do koszyka

Twarogi i sery

Nasze twarogi i sery to naturalne, pachnące świeżością produkty. Nie tylko mleczne, ale też roślinne odpowiedniki dostarczą Ci białka wzmacniającego Twoje kości i mięśnie.

Twaróg jest dobrym źródłem białka, wapnia i innych niezbędnych składników odżywczych. Jedynym składnikiem, z którego powstaje jest mleko krowie, dlatego jakość twarogu będzie zależała od jakości mleka.  W zależności od zawartości tłuszczu w twarogach, mogą one być:

  • śmietankowe (55% tłuszczu)
  • pełnotłuste(45% tłuszczu)
  • tłuste (30% tłuszczu)
  • półtłuste (15% tłuszczu)
  • chude (< 15% tłuszczu)

Sery powszechnie określane jako „żółte” to rodzaj serów wytwarzanych z mleka krowiego. Zwykle dojrzewają przez co najmniej 3 miesiące, ale mogą też dojrzewać nawet przez rok.  Sery są dobrym źródłem białka, wapnia i innych niezbędnych składników odżywczych.

Sery żółte można podzielić na:

  • Sery typu szwajcarskiego:

Długo dojrzewają, mają duże „dziury”, zwykle mają łągodny smak i są spręzyste. Należą do nich: ementaler, radamer, maasdamer

  • Sery typu angielskiego:

To sery poddane czedaryzacji, bez dziur, o smaku od łagodnego do ostrego, moga byc gładkie i sprężyste lub kruche i twarde. Przedstawicielem tego typu jest ser cheddar.

  • Sery typu holenderskiego:

O średnim czasie dojrzewania, bez dziur bądź z bardzo małymi, zwykle łagodne, choć mogą być też lekko kwaskowe. Należą do nich: edamski i gouda

  • Sery typu włoskiego:

Bardzo dugo dojrzewające, ostre, kruche i twarde. To oczywiście parmezan i pecorino

  • Sery typu szwajcarsko-holenderskiego:

Są to sery o średnim czasie dojrzewania, z małymi dziurami i ostrym wyrazistym smaku. Należą do nich ser salami i tylżycki.

regulamin sklepu internetowego