🍞Czy kiedykolwiek chodziło Ci po głowie, aby upiec pyszny, pachnący chleb i bułki w kilka minut 🥖? Teraz możesz zrobić to z naszymi mieszankami! Mamy szeroką gamę mieszanek, od pikantnych po słodkie, więc zawsze możesz znaleźć coś nowego do spróbowania. Nie wahaj się – najświeższe pieczywo i bułki są w zasięgu ręki! Wystarczy dodać trochę wody, wymieszać, upiec i cieszyć się smakiem jak z piekarni! A do tego mamy ogromny wybór mąk tradycyjnych, jak i bezglutenowych. Nasze mąki i mieszanki są w zasięgu jednego kliknięcia koszyka! Sprawdź!
258 w magazynie
26,09 zł
44 w magazynie
21,26 zł
520 w magazynie
15,74 zł
659 w magazynie
23,35 zł
674 w magazynie
23,35 zł
668 w magazynie
17,81 zł
655 w magazynie
17,81 zł
674 w magazynie
17,81 zł
115 w magazynie
21,84 zł
549 w magazynie
18,39 zł
820 w magazynie
20,11 zł
535 w magazynie
11,14 zł
301 w magazynie
20,92 zł
207 w magazynie
5,97 zł
766 w magazynie
12,06 zł
252 w magazynie
12,64 zł
169 w magazynie
18,39 zł
292 w magazynie
13,21 zł
331 w magazynie
14,82 zł
139 w magazynie
44,49 zł
Mąki wytwarza się powszechnie ze zbóż glutenowych, takich jak pszenica, jęczmień, owies i żyto. Natomiast mąki bezglutenowe, po które coraz częściej sięgają miłośnicy zdrowego stylu życia, są wytwarzane z ziaren lub innych źródeł, które nie zawierają glutenu, białka występującego w pszenicy, jęczmieniu i życie. Mąki owsiane często są zanieczyszczone glutenem, dlatego niejednokrotnie również ten typ mąki uznaje się za taką, która zawiera gluten. Mąki bezglutenowe są stosowane głównie przez osoby z celiakią lub nadwrażliwością na gluten, które nie tolerują glutenu w swojej diecie.
Niektóre korzyści płynące ze stosowania mąk bezglutenowych obejmują:
W ofercie naszego sklepu mamy szeroki wybór mąk bezglutenowych takich jak: mąka kasztanowa, gryczana, jaglana, kokosowa, kukurydziana, ryżowa, migdałowa i wiele wiele innych.
Dysponujemy też gotowymi mieszankami, z których niewielkim wysiłkiem możesz upiec świeży chleb lub bułeczki na niedzielne śniadanie.
Jeśli tylko masz taką możliwość, niezależnie od tego czy wolisz tradycyjne mąki glutenowe czy te bez glutenu, wybieraj mąki pełnoziarniste.
Mąka pełnoziarnista zawiera więcej składników odżywczych niż mąka rafinowana, ponieważ jest wytwarzana z całego jądra ziarna, w tym otrębów, zarodków i bielma. Mąka pełnoziarnista jest dobrym źródłem:
Jednak spożywanie zbyt dużej ilości mąki lub spożywanie mąki rafinowanej może prowadzić do przyrostu masy ciała i zwiększonego ryzyka chorób przewlekłych, dlatego rób to z rozsądkiem i różnicuj swoją dietę, aby każdego dnia dostarczyć swojemu organizmowi tego, co jest dla niego najlepsze.
GlobalMED Solutions
Farma Organiczna
Ekologiczne produkty z dostawą do domu
© 2023 farma-organiczna.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.