🥕🥒Pachnące naturą i dojrzewające w swoim naturalnym rytmie w otoczeniu soczystej, świeżej zieleni, nasze warzywa i strączki bez cukru są doskonałym wyborem dla każdego, kto dba o swoje zdrowie i samopoczucie.W naszym sklepie znajdziesz warzywa i strączki bez cukru tylko z certyfikowanych gospodarstw, gdzie do uprawy wykorzystane zostały naturalne środki, bez pestycydów i sztucznych nawozów.
125 w magazynie
7,46 zł
32 w magazynie
8,15 zł
45 w magazynie
10,57 zł
38 w magazynie
30,81 zł
148 w magazynie
14,82 zł
143 w magazynie
16,79 zł
Znudzeni zwykłym kalafiorem? Czas na eksperyment z Romanesco! 🤩 To spiralne warzywo jest nie tylko piękne wizualnie, ale dodatkowo jego aromatyczny i orzechowy smak z chrupiącą konsystencją, sprawi, że zapamiętasz go na długo. To piękne zielone warzywo jest bogate w witaminy A i C i ma moc odżywczą. Co więcej, jest łatwe do przyrządzenia —spróbuj go pieczonego, gotowanego na parze, smażonego, a nawet surowego. Bez względu na to, jak go ugotujesz, nie będziesz rozczarowany. Śmiało, wypróbuj kalafior Romanesco już dziś!
44 w magazynie
27,36 zł
💪Szukasz źródła energii, które jest bezglutenowe i pełne zdrowych korzyści?👍🏻Nie szukaj dalej — soczewica czerwona bio jest tutaj! Bogata w błonnik pomaga obniżyć poziom cholesterolu, wzmacnia zdrowie serca i ma niski indeks glikemiczny więc idealnie nadaje się dla nietolerujących cukru. Poza tym smakują wyśmienicie! 🤩 Odkryj niesamowite właściwości zdrowotne soczewicy czerwonej bio z marką i daj swojemu organizmowi zastrzyk energii, której potrzebuje!
345 w magazynie
11,37 zł
354 w magazynie
18,62 zł
614 w magazynie
10,68 zł
119 w magazynie
42,88 zł
949 w magazynie
17,81 zł
256 w magazynie
18,50 zł
131 w magazynie
15,28 zł
535 w magazynie
9,76 zł
1541 w magazynie
10,45 zł
33 w magazynie
79,11 zł
661 w magazynie
8,84 zł
397 w magazynie
24,14 zł
97 w magazynie
20,34 zł
519 w magazynie
10,45 zł
699 w magazynie
14,02 zł
9846 w magazynie
7,35 zł
Warzywa i strączki bez cukru zawierają więcej witamin i minerałów niż te uprawiane przy użyciu związków chemicznych odpowiadających za ich doskonały wygląd i szybki wzrost. Oferowane przez nas EKO warzywa i strączki posiadają certyfikat nadany przez Bioekspert Sp. z o.o., jednostkę certyfikującą w rolnictwie ekologicznym upoważnioną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi (nr certyfikatu PL-EKO-04).
Świeże warzywa są doskonałym źródłem błonnika, dlatego wskazane są w diecie osób z problemami układu pokarmowego. Dzięki zawartości witamin A, E, C, B i beta-karotenu, poprawiają odporność, a u osób odchudzających się mogą stanowić zamiennik przekąsek, gdyż w większości są niskokaloryczne. U dzieci, dzięki zawartości wapnia, żelaza, fluoru, magnezu, cynku, miedzi i jodu, wspomagają wzrost i rozwój. U osób zmagających się z cukrzycą lub nietolerancją glukozy, warto sięgać po nieco mniej dojrzałe, aby ograniczyć podaż cukru, którego ilość wzrasta w miarę dojrzewania. Warzywa korzystnie wpływają też na układ krwionośny, hamując rozwój nadciśnienia i miażdżycy. Poprawiają koncentrację i pamięć.
Naturalny kolor warzyw może być wskazówką, jak zadbać o swoje zdrowie w sposób celowany.
Zielone brokuły, brukselka, jarmuż, pietruszka lub szpinak są bogatym źródłem żelaza. Przeciwutleniacze (antocyjany i likopen), a więc związki działające antynowotworowo, znajdują się głównie w czerwonych owocach i warzywach, takich jak papryka, czerwona cebula, buraki czy rzodkiewka
Żółte i pomarańczowe warzywa to bogactwo beta-karotenu, z którego powstaje witamina A. Wspomagają więc wzrok, poprawiają wygląd skóry, włosów i paznokci, wspomagają też walkę z nadciśnieniem i wysokim poziomem cholesterolu. Zawierają witaminę C i potas, co korzystnie wpływa na serce i poprawia odporność.
Decydując się na EKO warzywa, możemy wzbogacać nasz codzienny jadłospis przez cały rok. Warzywa możemy gotować, piec i dusić lub też spożywać na surowo. Gotowane buraki z rukolą, sosem balsamicznym i oliwą możemy jeść w postaci wegańskiego carpaccio. W przypadku dolegliwości brzusznych, surowa marchewka pomoże nam przy zaparciach, a gotowana w biegunce.
Warzywa i strączki bez cukru są podstawą diety wegetariańskiej. Ma ona korzystny wpływ na nasz organizm, dostarczając najważniejszych składników pozwalających zachować zdrowie i energię przez długi czas. Braki białka uzupełniamy produktami strączkowymi, takimi jak fasola, groch, soja, soczewica czy ciecierzyca. Przy nietolerancji roślin strączkowych, warto rozważyć zmianę formy ich przygotowywania i podawać w postaci past, kotletów lub przetworów takich jak tofu czy tempeh. Warto też gotować je w świeżej wodzie, innej niż ta która służyła do namaczania. Dodając sodę oczyszczoną do gotowanych strączków, zmniejszamy też ilość związków odpowiedzialnych za wytwarzanie gazów. Ze strączków można przygotować pożywne kremowe zupy, pasty do pieczywa lub bezglutenowe desery.
GlobalMED Solutions
Farma Organiczna
Ekologiczne produkty z dostawą do domu
© 2023 farma-organiczna.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.