🥕🥒Pachnące naturą i dojrzewające w swoim naturalnym rytmie w otoczeniu soczystej, świeżej zieleni, nasze warzywa i strączki bez cukru są doskonałym wyborem dla każdego, kto dba o swoje zdrowie i samopoczucie.W naszym sklepie znajdziesz warzywa i strączki bez cukru tylko z certyfikowanych gospodarstw, gdzie do uprawy wykorzystane zostały naturalne środki, bez pestycydów i sztucznych nawozów.
20 w magazynie
12,10 zł
81 w magazynie
17,42 zł
🌿Wszystko czego potrzebujesz w jednym warzywie - świeżym bobie! To wszechstronne warzywo jest pełne białka, błonnika i ma niski indeks glikemiczny.😋 Poza tym jest pyszne po ugotowaniu, więc możesz go używać w różnych potrawach. Pożegnaj się z nudnymi posiłkami i zacznij odkrywać wszystkie niesamowite sposoby gotowania z bobem! Ciesz się jego wyjątkowym smakiem i dobrocią w zdrowych dla serca posiłkach, którymi zadziwisz swoich najbliższych. Świeży bób z naszego sklepu to organiczne warzywo, które po prostu musisz mieć w swojej kuchni!
32 w magazynie
110,56 zł
176 w magazynie
9,54 zł
315 w magazynie
92,08 zł
53 w magazynie
10,04 zł
155 w magazynie
35,90 zł
36 w magazynie
14,45 zł
624 w magazynie
77,57 zł
96 w magazynie
13,28 zł
Szczypiorek zawiera związki, które pomagają zmniejszyć stan zapalny i mogą wspomóc układ odpornościowy. Ponadto zapewnia szereg korzyści dla zdrowia serca, w tym obniżenie poziomu cholesterolu i ciśnienia krwi. Szczypiorek ponadto bogaty jest w związki, które działają jak naturalne przeciwutleniacze i mogą pomóc zmniejszyć stan zapalny w organizmie. Związki te to flawonoidy, o których wiadomo, że mają właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne.
176 w magazynie
7,63 zł
309 w magazynie
8,69 zł
33 w magazynie
16,24 zł
534 w magazynie
20,10 zł
1577 w magazynie
9,66 zł
Na wszystkie zapracowane, zabiegane osoby przychodzi czasem potrzeba odpoczynku i chwili dla siebie. Jednak nie możemy sobie pozwolić na rezygnację ze zdrowego odżywiania. Jak temu sprostać? Odpowiedzią jest ciecierzyca! Właściwości i zastosowanie tego warzywa w kuchni mogą Ci pomóc w codziennym życiu. Ma delikatny, lekko słony smak i charakteryzuje się bardzo mocnymi walorami smakowymi. Zawiera białko roślinne (25%), skrobię (22%), witaminy (B1, B2, B3), magnez i żelazo. To idealna opcja dla wegan i osób aktywnych fizycznie.
1285 w magazynie
10,98 zł
289 w magazynie
7,99 zł
890 w magazynie
10,51 zł
236 w magazynie
7,84 zł
15 w magazynie
12,19 zł
41 w magazynie
53,24 zł
1382 w magazynie
7,24 zł
328 w magazynie
12,42 zł
Cukinia to niskokaloryczna elektrownia składników odżywczych i idealny dodatek do każdego posiłku. Dodatkowo jest pełna błonnika, dzięki czemu poczujesz się sytość na dłużej! Przy okazji, nie tylko dostarczysz sobie dużo witamin i minerałów, ale także będziesz miał niewiarygodnie niską zawartość kalorii i tłuszczu. Ma również delikatny orzechowy smak, dzięki czemu pasuje do większości przygotowywanych potraw. Jedz cukinię na surowo lub gotowaną i czerp korzyści z tego pożywnego warzywa już dziś!
20 w magazynie
10,14 zł
Czujesz się wyczerpany? 🤒 Odpocznij od zgiełku i ciesz się odżywczymi właściwościami cykorii! 💚 Ta superżywność ma tak wiele właściwości zdrowotnych, że nie uwierzysz własnym oczom! Od lepszego trawienia po zapobieganie zaćmie i utrzymanie zdrowej opalenizny. Nie szukaj dłużej, mamy to, czego potrzebujesz!
808 w magazynie
35,46 zł
13 w magazynie
22,79 zł
28 w magazynie
14,98 zł
20 w magazynie
14,40 zł
250 w magazynie
9,83 zł
Warzywa i strączki bez cukru zawierają więcej witamin i minerałów niż te uprawiane przy użyciu związków chemicznych odpowiadających za ich doskonały wygląd i szybki wzrost. Oferowane przez nas EKO warzywa i strączki posiadają certyfikat nadany przez Bioekspert Sp. z o.o., jednostkę certyfikującą w rolnictwie ekologicznym upoważnioną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi (nr certyfikatu PL-EKO-04).
Świeże warzywa są doskonałym źródłem błonnika, dlatego wskazane są w diecie osób z problemami układu pokarmowego. Dzięki zawartości witamin A, E, C, B i beta-karotenu, poprawiają odporność, a u osób odchudzających się mogą stanowić zamiennik przekąsek, gdyż w większości są niskokaloryczne. U dzieci, dzięki zawartości wapnia, żelaza, fluoru, magnezu, cynku, miedzi i jodu, wspomagają wzrost i rozwój. U osób zmagających się z cukrzycą lub nietolerancją glukozy, warto sięgać po nieco mniej dojrzałe, aby ograniczyć podaż cukru, którego ilość wzrasta w miarę dojrzewania. Warzywa korzystnie wpływają też na układ krwionośny, hamując rozwój nadciśnienia i miażdżycy. Poprawiają koncentrację i pamięć.
Naturalny kolor warzyw może być wskazówką, jak zadbać o swoje zdrowie w sposób celowany.
Zielone brokuły, brukselka, jarmuż, pietruszka lub szpinak są bogatym źródłem żelaza. Przeciwutleniacze (antocyjany i likopen), a więc związki działające antynowotworowo, znajdują się głównie w czerwonych owocach i warzywach, takich jak papryka, czerwona cebula, buraki czy rzodkiewka
Żółte i pomarańczowe warzywa to bogactwo beta-karotenu, z którego powstaje witamina A. Wspomagają więc wzrok, poprawiają wygląd skóry, włosów i paznokci, wspomagają też walkę z nadciśnieniem i wysokim poziomem cholesterolu. Zawierają witaminę C i potas, co korzystnie wpływa na serce i poprawia odporność.
Decydując się na EKO warzywa, możemy wzbogacać nasz codzienny jadłospis przez cały rok. Warzywa możemy gotować, piec i dusić lub też spożywać na surowo. Gotowane buraki z rukolą, sosem balsamicznym i oliwą możemy jeść w postaci wegańskiego carpaccio. W przypadku dolegliwości brzusznych, surowa marchewka pomoże nam przy zaparciach, a gotowana w biegunce.
Warzywa i strączki bez cukru są podstawą diety wegetariańskiej. Ma ona korzystny wpływ na nasz organizm, dostarczając najważniejszych składników pozwalających zachować zdrowie i energię przez długi czas. Braki białka uzupełniamy produktami strączkowymi, takimi jak fasola, groch, soja, soczewica czy ciecierzyca. Przy nietolerancji roślin strączkowych, warto rozważyć zmianę formy ich przygotowywania i podawać w postaci past, kotletów lub przetworów takich jak tofu czy tempeh. Warto też gotować je w świeżej wodzie, innej niż ta która służyła do namaczania. Dodając sodę oczyszczoną do gotowanych strączków, zmniejszamy też ilość związków odpowiedzialnych za wytwarzanie gazów. Ze strączków można przygotować pożywne kremowe zupy, pasty do pieczywa lub bezglutenowe desery.
GlobalMED Solutions
Farma Organiczna
Ekologiczne produkty z dostawą do domu
© 2023 farma-organiczna.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.