馃崌聽馃Nasze suszone owoce i warzywa nie zawieraj膮 siarki powoduj膮cej b贸le g艂owy czy nudno艣ci.聽 Masz do nich dost臋p przez ca艂y rok! To 艣wietny spos贸b na uzyskanie dziennej dawki niezb臋dnych sk艂adnik贸w od偶ywczych, a co wi臋cej, nie musisz si臋 martwi膰, 偶e zepsuj膮 si臋 w ci膮gu kilku dni! Wi臋c 艣mia艂o i zaopatrz si臋 w suszone owoce i warzywa jako smaczn膮 i zdrow膮 przek膮sk臋 o ka偶dej porze!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
CORDYCEPS MILITARIS (MACZU呕NIK BOJOWY) BIO W PROSZKU 50 g
Marka:Dost臋pno艣膰:53 w magazynie
(0 opinii) -
DAKTYLE BEZ PESTEK SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 1 kg
Marka:Dost臋pno艣膰:572 w magazynie
(0 opinii) -
DAKTYLE BEZ PESTEK SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 150 g
Marka:Dost臋pno艣膰:1106 w magazynie
(0 opinii) -
DAKTYLE BEZ PESTEK SUSZONE BEZGLUTENOWE BIO 400 g
Marka:Dost臋pno艣膰:556 w magazynie
(0 opinii) -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- 1
- 2
- 3
- Nast臋pny wpis
Owoce i warzywa suszone
Nasze suszone EKO owoce i warzywa s膮 w 100% naturalne i nie zawieraj膮 sztucznych dodatk贸w. Suszenie EKO warzyw i owoc贸w odbywa si臋 na s艂o艅cu lub gor膮cym powietrzem. Sezonowo艣膰 warzyw i owoc贸w nie pozwala nam cieszy膰 si臋 ich 艣wie偶o艣ci przez ca艂y rok, dlatego suszenie jest naturalnym sposobem przed艂u偶ania trwa艂o艣ci. Suszenie mo偶e odbywa膰 si臋 metod膮 konwekcyjn膮 – czyli powietrzno-owiewow膮, kontaktow膮 – gdy czynnikiem susz膮cym jest wymiennik ciep艂a, podczerwieni膮 – gdy energia cieplna jest przekazywana w postaci promiennik贸w podczerwieni lub metod膮 suszenia kontaktowego w podci艣nieniu.聽 EKO warzywa i owoce nie zawieraj膮 zwi膮zk贸w siarki, stosowanej jako konserwant chroni膮cy przed ple艣ni膮. Te siarkowane zachowuj膮 偶ywe kolory, natomiast suszone naturalnie blakn膮 w procesie suszenia, co cz臋sto zniech臋ca do ich kupowania, gdy偶 wygl膮daj膮 mniej atrakcyjnie. Dwutlenek siarki to bezbarwny, dusz膮cy gaz, kt贸ry ma dzia艂anie bakteriob贸jcze i grzybob贸jcze, jest sztucznie uzyskiwany poprzez spalanie siarki. Symbol E 220 na opakowaniu oznacza u偶ycie zwi膮zk贸w siarki (siarczany, siarczyny) w procesie przygotowania produktu. Taki proces powoduje jednak utrat臋 cennej witaminy B12. Obecno艣膰 zwi膮zk贸w siarkowych w suszonych owocach i warzywach mo偶e powodowa膰 b贸le g艂owy, duszno艣ci z napadami astmatycznymi czy nudno艣ci.
Suszone owoce i warzywa zawieraj膮 du偶o cukru, dlatego lepiej spo偶ywa膰 je jako szybk膮 i wysokoenergetyczn膮 przek膮sk臋 razem z innymi daniami.