farma-oraganiczna.pl

MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA DRO呕DZOWEGO BEZGLUTENOWA 200 g

Marka: 
CELIKO
EAN: 5900038001022
Cena:

5,50 

Najni偶sza cena w ci膮gu ostatnich 30 dni przed rabatem: 5,50 

Dost臋pno艣膰:

132 w magazynie

Koszt wysy艂ki od 9,90 z艂

Dost臋pne metody wysy艂ki:

  • Gratis przy zam贸wieniu powy偶ej 249,99 z艂
  • Odbi贸r w punkcie Orlen Paczka - 9,90 z艂
  • Kurier InPost - 17,90 z艂
  • Paczkomat InPost - 18,90 z艂
  • Kurier DPD - 19,90 z艂

馃嵃 Wkrocz na bezglutenowy tor piekarniczy z nasz膮 mieszank膮! – to nie jest zwyk艂a m膮ka, to magiczny proszek do wypiekania dro偶d偶owego nieba! 鈽侊笍 Przygotowanie ciasta jeszcze nigdy nie by艂o tak zabawne – wrzu膰, wymieszaj i zobacz jak ciasto podnosi humor, tak jak dro偶d偶e podnosz膮 ciasto! 馃巿Tw贸j brzuch b臋dzie Ci niezmiernie wdzi臋czny za wyb贸r zdrowego wypieku. Mieszanka do wypieku ciasta dro偶d偶owego bezglutenowa to wyb贸r pe艂ny b艂onnika i naturalnych sk艂adnik贸w: ciasto bez wyrzut贸w sumienia! 馃挭 Odkryj nowy wymiar smak贸w i zdrowego podej艣cia do wypiek贸w, kt贸re sprawi, 偶e Twoje jelita wreszcie odpoczn膮 od glutenu!

Nie czekaj, stw贸rz swoje w艂asne wypieczone cuda! Zam贸w teraz!馃洅

132 w magazynie

dostawa.svg

bezp艂atna dostawa od 250 z艂

eko2.svg

certyfikowane eko produkty

wysylka.svg

wysy艂ka do 48h

platnosci.svg

bezpieczne p艂atno艣ci

pakowanie2.svg

pakowanie zero weste

SK艁ADNIKI
m膮ka ry偶owa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, glukoza, dro偶d偶e suszone 3 %, s贸l.
OPIS
Koncentrat ciasta dro偶d偶owego w proszku do przygotowania s艂odkich ciast dro偶d偶owych, babek, dro偶d偶贸wek, p膮czk贸w i racuch贸w.
SPOS脫B PRZYGOTOWANIA
Ciasto dro偶d偶owe z owocami i kruszonk膮
Przygotowa膰 do ciasta dro偶d偶owego
– 1 opakowanie koncentratu ciasta dro偶d偶owego
– 2 jaja*
– 50 g cukru
– 150 ml mleka**
– 30 g oleju lub roztopionego mas艂a
– 1 艂y偶eczka cukru wanilinowego Celiko
– owoce
Przygotowa膰 do kruszonki
– 1 艂y偶ka skrobi ziemniaczanej
– 1 艂y偶ka m膮ki ry偶owej
– 1 艂y偶eczka cukru wanilinowego Celiko
– 1 艂y偶eczka oleju lub roztopionego mas艂a.
Wykonanie:
– Do miski przesiej koncentrat ciasta, dodaj cukier i cukier wanilinowy, wbij jaja/kleik z siemienia i wlej ciep艂e mleko/wod臋 o temperaturze max. 30 C
– Wyrabiaj mikserem ok. 3 min lub r臋cznie, a偶 b臋dzie g艂adka, jednolita, b艂yszcz膮ca masa
– Wlej t艂uszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 minut
– Ciasto prze艂贸偶 do foremki (艣rednica ok. 20 cm) nasmarowanej t艂uszczem lub wy艂o偶onej pergaminem i pozostaw do wyro艣ni臋cia w ciep艂ym miejscu na ok. 30 minut
– Z podanych sk艂adnik贸w zagnie膰 kruszonk臋
– Na cie艣cie roz艂贸偶 owoce i posyp kruszonk膮
– Ciasto w艂贸偶 do nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 180 C, oko艂o 40 minut (do suchego patyczka)
– Gotowe ciasto mo偶na dodatkowo posypa膰 cukrem pudrem lub polukrowa膰.
W wersji wega艅skiej
– *2 艂y偶ki siemienia lianego (16 g) zalej 100 ml ciep艂ej wody, odstaw na 3 minuty
– **100 ml ciep艂ej wody
WARTO艢膯 OD呕YWCZA W 100 g koncentratu ciasta
Warto艣膰 energetyczna: 1507 kJ/360 kcal
T艂uszcz: 0,6 g
w tym kwasy t艂uszczowe nasycone: 0,2 g
W臋glowodany: 83 g
w tym cukry: 5,0 g
Bia艂ko: 4,2 g
S贸l: 0,25 g
INFORMACJA ALERGENNA
Mo偶e zawiera膰 soj臋, mleko i ich produkty pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywa膰 w suchym i ch艂odnym miejscu.

Brak recenzji do wy艣wietlenia

Inni klienci kupili r贸wnie偶:

Marka: 
BIO PLANET
Dost臋pno艣膰:

1519 w magazynie

14,54 

Dodaj do koszyka
Marka: 
VITAVEGAN
Dost臋pno艣膰:

755 w magazynie

6,72 

Dodaj do koszyka
Marka: 
BATOM
Dost臋pno艣膰:

21 w magazynie

31,72 

Dodaj do koszyka
Marka: 
BABALSCY
Dost臋pno艣膰:

97 w magazynie

12,88 

Dodaj do koszyka
regulamin sklepu internetowego