farma-oraganiczna.pl

ZAKWAS CHLEBOWY 呕YTNI LIOFILIZOWANY BIO 35 g

Marka: 
DARY NATURY
EAN: 5904538032494
Cena:

7,32 

Dost臋pno艣膰:

Brak w magazynie

Koszt wysy艂ki od 9,90 z艂

Dost臋pne metody wysy艂ki:

  • Gratis przy zam贸wieniu powy偶ej 249,99 z艂
  • Odbi贸r w punkcie Orlen Paczka - 9,90 z艂
  • Kurier InPost - 17,90 z艂
  • Paczkomat InPost - 18,90 z艂
  • Kurier DPD - 19,90 z艂

馃崬馃尵 Odkryj magi臋 naszego liofilizowanego zakwasu – to sekret pysznego i zdrowego chleba bez dro偶d偶y! Dodaj nasz zakwas chlebowy 偶ytni do swoich przepis贸w na chleb, bu艂ki czy pizze i ciesz si臋 intensywnym smakiem oraz chrupi膮c膮 sk贸rk膮 – to prawdziwa uczta dla Twojego podniebienia!聽 Nasz zakwas chlebowy jest nie tylko pyszny, ale tak偶e bogaty w enzymy wspomagaj膮ce trawienie oraz probiotyki korzystne dla zdrowia jelit. Zadbaj o sw贸j 偶o艂膮dek i smakuj wspania艂e pieczywo jednocze艣nie! Niech Twoja kuchnia zatrz臋sie si臋 smakiem – zam贸w nasz liofilizowany zakwas chlebowy 偶ytni i stw贸rz chleb, kt贸ry zachwyci wszystkich wok贸艂! 鉁 Spr贸buj go i poczuj r贸偶nic臋! 馃懇鈥嶐煃 Zam贸w teraz!

Brak w magazynie

dostawa.svg

bezp艂atna dostawa od 250 z艂

eko2.svg

certyfikowane eko produkty

wysylka.svg

wysy艂ka do 48h

platnosci.svg

bezpieczne p艂atno艣ci

pakowanie2.svg

pakowanie zero weste

Opis

SK艁ADNIKI
zakwas chlebowy 偶ytni liofilizowany* (m膮ka 呕YTNIA*, woda)
(* certyfikowany sk艂adnik ekologiczny)

Bez dodatku dro偶d偶y.

Zakwas chlebowy 偶ytni to niezwyk艂a podr贸偶 do krainy wyj膮tkowych smak贸w i zdrowotnych korzy艣ci! Ta ma艂a saszetka pe艂na jest wielkich mo偶liwo艣ci, kt贸re odmieni膮 Twoje pieczenie chleba na zawsze!

Nasz zakwas chlebowy 偶ytni to prawdziwe cudo natury. Dzi臋ki unikalnemu procesowi liofilizacji, zachowuje wszystkie dobroczynne w艂a艣ciwo艣ci, a jednocze艣nie nie zawiera dro偶d偶y. To idealne rozwi膮zanie dla os贸b, kt贸re szukaj膮 naturalnej alternatywy i chc膮 cieszy膰 si臋 pysznym i zdrowym chlebem!

Co czyni nasz zakwas tak wyj膮tkowym? Po pierwsze, jego korzy艣ci zdrowotne s膮 nieocenione. Dzi臋ki obecno艣ci naturalnych kultur bakterii probiotycznych, wp艂ywa korzystnie na flor臋 jelitow膮, wspieraj膮c trawienie i og贸ln膮 kondycj臋 organizmu. To rewolucja dla Twojego zdrowia!

Ale to nie wszystko! Nasz zakwas sprawi, 偶e Twoje wypieki b臋d膮 mia艂y niesamowity smak i aromat. Dzi臋ki procesowi fermentacji, chleb staje si臋 wyj膮tkowo puszysty, delikatny w 艣rodku, a sk贸rka nabiera chrupko艣ci. To prawdziwa uczta dla podniebienia!

Nie musisz by膰 ekspertem w kuchni, aby wykorzysta膰 nasz zakwas. Jego u偶ywanie jest bardzo proste. Szczeg贸艂owa instrukcja przygotowania znajduje si臋 poni偶ej. Wykorzystuj膮c nasz zakwas Tw贸j dom wype艂ni si臋 zapachem 艣wie偶o upieczonego chleba, kt贸rym zachwycisz rodzin臋 i przyjaci贸艂.

Je艣li wi臋c szukasz naturalnego, zdrowego i smacznego rozwi膮zania do swoich wypiek贸w, nasz zakwas chlebowy 偶ytni jest dla Ciebie!聽 Zam贸w ju偶 teraz i pozw贸l swojemu chlebowi zawojowa膰 艣wiat! 馃實

SPOS脫B PRZYGOTOWANIA
Przygotowanie zakwasu:
1. Wybudzanie zakwasu: zawarto艣膰 saszetki wsypa膰 do szklanego s艂oika i dola膰 35 ml ciep艂ej wody (40 C). Wymiesza膰 drewnian膮 艂y偶k膮, nakry膰 gaz膮 lub papierowym r臋cznikiem i odstawi膰 do momentu po艂膮czenia sk艂adnik贸w w jednolit膮, g艂adk膮 mas臋 (ok. 60 min).
2. Dokarmienie zakwasu: do litrowego, szklanego s艂oika wsypa膰 200 g m膮ki, dola膰 200 ml ciep艂ej wody (40 C), a nast臋pnie doda膰 wybudzony zakwas. Wszystkie sk艂adniki wymiesza膰, nakry膰 gaz膮 lub papierowym r臋cznikiem i odstawi膰 w ciep艂e miejsce na 12-20 godzin (w zale偶no艣ci od rodzaju m膮ki i temperatury otoczenia).
W momencie zwi臋kszenia obj臋to艣ci i pojawienia si臋 p臋cherzyk贸w powierza, zakwas jest gotowy do u偶ycia. Porcja przeznaczona do przygotowania oko艂o 3 bochenk贸w chleba.

UWAGA
Je艣li u偶ywamy mniejszej ilo艣ci zakwasu a kolejny wypiek planujemy nast臋pnego dnia, zakwas powinni艣my przechowywa膰 w ciep艂ym miejscu i dokarmia膰 go co 24 godziny. Zakwas dokarmiamy analogicznie, dodaj膮c do s艂oika 35 g m膮ki i 35 g letniej wody, nast臋pnie 艂膮cz膮c sk艂adniki drewnian膮 艂y偶k膮 lub patyczkiem.

Je艣li planujemy piec chleb okazjonalnie, zakwas przechowujmy w lod贸wce, pami臋taj膮c o tym, by tylko przykry膰 go zakr臋tk膮, a nie zakr臋ca膰 s艂oika. Tak przechowywany zakwas nie wymaga codziennego dokarmiania, wystarczy by by艂 karmiony raz w tygodniu. Aby dokarmi膰 zakwas przechowywany w lod贸wce, nale偶y wcze艣niej wyci膮gn膮膰 go z lod贸wki na ok. 2-3 godziny, nast臋pnie dokarmi膰, wymiesza膰 i zn贸w odstawi膰 w ciep艂e miejsce na 10-12 godzin.

Przygotowanie chleba:

1. M膮k臋 (1,8 kg) wsypujemy do misy, mieszamy z sol膮. Dodajemy aktywny zakwas, wlewamy 1,5 l letniej wody i kr贸tko wyrabiamy ciasto do po艂膮czenia sk艂adnik贸w.
2. Form臋 keks贸wk臋 wyk艂adamy papierem do pieczenia, ciasto przek艂adamy do 艣rodka. Zwil偶amy d艂o艅 wod膮 i wyr贸wnujemy wierzch. Przykrywamy 艣ciereczk膮 i zostawiamy na 4-5 h w ciep艂ym miejscu, bez przeci膮g贸w.
3. Piekarnik rozgrzewamy do 210 C. Wierzch wyro艣ni臋tego ciasta skrapiamy wod膮 i wk艂adamy form臋 do piekarnika. Pieczemy ok. 40 minut.

WARTO艢膯 OD呕YWCZA w 100 g:
Warto艣膰 energetyczna: 1558 kJ/368 kcal
T艂uszcz: 1,7 g
w tym kwasy t艂uszczowe nasycone: 0,3 g
W臋glowodany: 83 g
w tym cukry: 1,1 g
B艂onnik: 8,3 g
Bia艂ko: 9,0 g
S贸l: 2,1 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywa膰 w suchym i ch艂odnym miejscu, w szczelnie zamkni臋tym opakowaniu.

Bardzo starali艣my si臋, aby dane dotycz膮ce tego produktu by艂y poprawne. Nie mo偶emy jednak wykluczy膰, 偶e mog膮 zdarzy膰 si臋 b艂臋dy, kt贸re nie mog膮 stanowi膰 podstawy do roszcze艅 konsumenckich. W takiej sytuacji poinformuj nas jak najszybciej, aby艣my mogli dokona膰 stosownych korekt.

Daj nam zna膰, je艣li zauwa偶y艂a艣/zauwa偶y艂e艣 b艂臋dne dane tego produktu: sklep@farma-organiczna.pl聽

Marka

DARY NATURY

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwsz膮 opini臋 o „ZAKWAS CHLEBOWY 呕YTNI LIOFILIZOWANY BIO 35 g”

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *

Inni klienci kupili r贸wnie偶:

Marka: 
ZAKWASOWNIA
Dost臋pno艣膰:

71 w magazynie

42,58 

Dodaj do koszyka
Marka: 
ZAKWASOWNIA
Dost臋pno艣膰:

77 w magazynie

39,67 

Dodaj do koszyka
Dost臋pno艣膰:

108 w magazynie

7,39 

Dodaj do koszyka
Dost臋pno艣膰:

315 w magazynie

8,65 

Dodaj do koszyka
regulamin sklepu internetowego