馃崬Dieta bezglutenowa nie musi by膰 wyzwaniem!聽馃ぉU nas w jednym miejscu znajdziesz wszystkie produkty bez glutenu, kt贸re pomog膮 Ci cieszy膰 si臋 jedzeniem, kt贸re kochasz – bez wzd臋膰, b贸lu brzucha i innych problem贸w. Ry偶, kukurydza, kasza gryczana, proso, amarantus聽 i wiele wiele innych jakie u nas znajdziesz, to 艣wietna alternatywa dla produkt贸w zawieraj膮cych gluten. Dzi臋ki nim stworzy膰 pyszne posi艂ki, kt贸re nie spowoduj膮 uczucia wzd臋cia ani b贸lu. Mo偶esz tak偶e znale藕膰 r贸偶norodne bezglutenowe przek膮ski i smako艂yki,聽 dzi臋ki czemu mo偶esz bez obaw cieszy膰 si臋 ulubionymi smakami. Z nami dieta bezglutenowa nie b臋dzie przykrym obowi膮zkiem! Sprawd藕 i przekonaj si臋!
-
(SALAMI MILANO + KARCZEK DOJRZEWAJ膭CY COPPA DI PARMA + SZYNKA PROSCIUTTO CRUDO) MIX PLASTRY BEZGLUTENOWE BIO 120 g
Dost臋pno艣膰:54 w magazynie
(0 opinii) -
-
-
-
-
-
-
-
-
ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA)
Marka:Dost臋pno艣膰:98 w magazynie
(0 opinii) -
ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 25 g – PORTO MUINOS
Dost臋pno艣膰:300 w magazynie
(0 opinii) -
-
ALGI MORSKIE SUSZONE – SA艁ATKOWY MIX BIO 25 g – PORTO MUINOS
Dost臋pno艣膰:123 w magazynie
(0 opinii) -
-
ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS
Dost臋pno艣膰:123 w magazynie
(0 opinii) -
ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 25 g – PORTO MUINOS
Dost臋pno艣膰:628 w magazynie
(0 opinii) -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ANANAS KAWA艁KI W LEKKIM SYROPIE BIO 350 g (190 g)
Marka:Dost臋pno艣膰:191 w magazynie
(0 opinii) -
ANANAS KAWA艁KI W SOKU W艁ASNYM BIO 400 g (240 g) (PUSZKA)
Marka:Dost臋pno艣膰:21 w magazynie
(0 opinii) -
-
-
-
ANCHOIS (SARDELE) FILETY W BIO OLIWIE Z OLIWEK EXTRA VIRGIN 50 g (30 g) – PAN DO MAR
Dost臋pno艣膰:307 w magazynie
(0 opinii) -
ANCHOIS (SARDELE) W BIO OLIWIE Z OLIWEK EXTRA VIRGIN 78 g – LA BIO IDEA
Dost臋pno艣膰:152 w magazynie
(0 opinii) -
-
Produkty bezglutenowe to takie, kt贸re nie zawieraj膮 glutenu bia艂kowego, kt贸ry powszechnie wyst臋puje w pszenicy, j臋czmieniu i 偶ycie. Wiele os贸b z celiaki膮 lub nietolerancj膮 glutenu unika glutenu w swojej diecie, a obecnie istnieje szeroka gama dost臋pnych na rynku produkt贸w bezglutenowych, w tym wypiek贸w, przek膮sek i posi艂k贸w.
Gluten to rodzaj bia艂ka wyst臋puj膮cego w wielu ziarnach, w tym w pszenicy, j臋czmieniu i 偶ycie. Cz臋sto znajduje si臋 te偶 w owsie, ze wzgl臋du na zanieczyszczenia py艂kowe z innych zb贸偶. Gluten pomaga nada膰 wypiekom elastyczn膮 tekstur臋 oraz zdolno艣膰 do wyrastania i zachowania kszta艂tu. Jednak gluten mo偶e powodowa膰 problemy trawienne u niekt贸rych os贸b, u kt贸rych zdiagnozowano celiaki臋 lub u os贸b z nadwra偶liwo艣ci膮 na gluten, kt贸rzy go nie toleruj膮.
Celiakia jest chorob膮 autoimmunologiczn膮, kt贸ra uszkadza jelito cienkie i zak艂贸ca wch艂anianie sk艂adnik贸w od偶ywczych z po偶ywienia. Osoby z celiaki膮 musz膮 bezwzgl臋dnie unika膰 glutenu w swojej diecie, aby zapobiec uszkodzeniu jelit i innym powi膮zanym z nim problemom zdrowotnym.
Nieceliakalna nadwra偶liwo艣膰 na gluten to stan, w kt贸rym pojawiaj膮 si臋 objawy podobne do celiakii, takie jak b贸l brzucha, wzd臋cia i biegunka, ale nie nie jest to identyczna reakcja autoimmunologiczna jak w celiakii, nie ma tu te偶 uszkodzenia jelita cienkiego.
Wiele os贸b decyduje si臋 na diet臋 bezglutenow膮 lub ograniczaj膮 spo偶ycie glutenu w swojej diecie, jednak nale偶y pami臋ta膰, 偶e聽 d艂ugotrwa艂a dieta bezglutenowa bez wskaza艅 medycznych nie zawsze mo偶e聽 by膰 zdrowsza, je艣li nie jest dobrze zaplanowana i nie zawiera r贸偶norodnych pokarm贸w bogatych w sk艂adniki od偶ywcze znajduj膮ce si臋 w zbo偶ach glutenowych.