Opis
SK艁ADNIKI
woda, ry偶 br膮zowy*, s贸l morska, fermentowane koji
*certyfikowany sk艂adnik ekologiczny
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywa膰 w ch艂odnym i zacienionym miejscu.
Ocet ry偶owy to popularna przyprawa u偶ywana w wielu kuchniach azjatyckich, ale czy wiesz, 偶e ma r贸wnie偶 wiele w艂a艣ciwo艣ci zdrowotnych? Wiadomo, 偶e ocet ry偶owy zwi臋ksza odporno艣膰, wspomaga trawienie, a nawet obni偶a poziom cholesterolu. W tym po艣cie na blogu przyjrzymy si臋 korzy艣ciom zdrowotnym octu ry偶owego i sposobom wykorzystania go w kuchni.
Korzy艣ci zdrowotne octu ry偶owego
Ocet ry偶owy jest bogaty w przeciwutleniacze, dzi臋ki czemu jest doskona艂ym 藕r贸d艂em zwi膮zk贸w wzmacniaj膮cych odporno艣膰. Ocet ry偶owy zawiera du偶膮 ilo艣膰 przeciwutleniaczy, kt贸re wspomagaj膮 zdrowie uk艂adu odporno艣ciowego. S艂ynie on r贸wnie偶 z innych skutecznych efekt贸w m.in. takich, jak regulacja trawienia. Nic wi臋c niezwyk艂ego, 偶e ocet ry偶owy ma tak wielu fan贸w!
Ocet ry偶owy jest uwa偶any za jeden z najzdrowszych rodzaj贸w octu. Jest bogaty w minera艂y i witaminy, a tak偶e ma korzystny wp艂yw na funkcjonowanie ca艂ego organizmu. Ocet ry偶owy mo偶na stosowa膰 na wiele sposob贸w w kuchni, dodaj膮c do sa艂atek czy dressing贸w, a jego smak 艣wietnie komponuje si臋 z wieloma potrawami.
Mo偶e r贸wnie偶 regulowa膰 poziom cukru we krwi ze wzgl臋du na zawarto艣膰 kwasu octowego – dlatego ocet ry偶owy to idealny produkt dla ka偶dego, kto chce poprawi膰 swoje zdrowie! Nie tylko zawiera kwas octowy, ale jest r贸wnie偶 pe艂en innych niezb臋dnych witamin, minera艂贸w i probiotyk贸w, kt贸rych potrzebuje Tw贸j organizm. Nic dziwnego, 偶e ocet ry偶owy staje si臋 ostatnio coraz bardziej popularny – zw艂aszcza je艣li we藕mie si臋 pod uwag臋 jego niesamowite w艂a艣ciwo艣ci zdrowotne!
Ocet ry偶owy zawiera korzystne enzymy i minera艂y, kt贸re mog膮 pom贸c wzmocni膰 uk艂ad odporno艣ciowy dodatkowo dla zdrowia. W艂a艣ciwo艣ci zdrowotne octu ry偶owego s膮 nieocenione – od poprawy trawienia po 艂agodzenie zapalnych zmian na sk贸rze. Ponadto, octu ry偶owego u偶ywa膰 w rozcie艅czeniu do sk贸ry, redukowania b贸lu staw贸w, a nawet poprawy pracy przewodu pokarmowego.
Octem ry偶owym mo偶na wspomaga膰 leczenie:
- Wysokiego poziomu cholesterolu: regularne stosowanie octu ry偶owego mo偶e obni偶y膰 poziom cholesterolu we krwi
- Tr膮dzik: mo偶na leczy膰 stosuj膮c go bezpo艣rednio na sk贸r臋 w rozcie艅czeniu
- Stany zapalne: octem ry偶owym mo偶na wspomaga膰 leczenie takich dolegliwo艣ci jak biegunka i gor膮czka
- B贸l gard艂a: je艣li masz b贸l gard艂a, octem ry偶owym, po rozcie艅czeniu, mo偶esz go 艂agodzi膰
Tak wi臋c, ocet ry偶owy to wszechstronna i smaczna przyprawa, kt贸ra zapewnia wiele korzy艣ci zdrowotnych. Nie tylko dodaje smaku potrawom, ale jest r贸wnie偶 znany z obni偶ania poziomu cholesterolu, zwi臋kszania odporno艣ci i wspomagania trawienia. U偶ywaj go oszcz臋dnie, poniewa偶 zawiera du偶o sodu, ale nie wahaj si臋 eksperymentowa膰 z dodawaniem go do ulubionych przepis贸w!
WARTO艢膯 OD呕YWCZA w 100 g:
Warto艣膰 energetyczna – 13 kJ / 3 kcal
T艂uszcz – 0 g
w tym kwasy t艂uszczowe nasycone – 0 g
W臋glowodany – 0,4 g
w tym cukry – 0 g
B艂onnik – 0 g
Bia艂ko – 0,4 g
S贸l – 1,0 g
Bardzo starali艣my si臋, aby dane dotycz膮ce tego produktu by艂y poprawne. Nie mo偶emy jednak wykluczy膰, 偶e mog膮 zdarzy膰 si臋 b艂臋dy, kt贸re nie mog膮 stanowi膰 podstawy do roszcze艅 konsumenckich. W takiej sytuacji poinformuj nas jak najszybciej, aby艣my mogli dokona膰 stosownych korekt.
Daj nam zna膰, je艣li zauwa偶y艂a艣/zauwa偶y艂e艣 b艂臋dne dane tego produktu: sklep@farma-organiczna.pl聽
Na razie nie ma opinii o produkcie.