Opis
SKŁADNIKI
ocet z ekologicznego wina jabłkowego
Otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową ekologicznego wina jabłkowego. Naturalny mętny. Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek.otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową ekologicznego wina jabłkowego.
UWAGA: przed użyciem wstrząsnąć.
Produkt niepasteryzowany
Ocet jabłkowy ekologiczny wzbogaci smak dań z drobiu i ryb, jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Marynata na bazie octu jabłkowego nada warzywom i owocom delikatnego smaku.
Ocet jabłkowy jest doskonałym naturalnym źródłem witamin i minerałów niezbędnych dla naszego zdrowia, w tym potasu, sodu, fluoru, żelaza, fosforu, miedzi, a także witamin: A, B, C i E. Jest również źródłem bioflawonidów o silnych właściwościach przeciwutleniających i wzmacniających naczynia krwionośne, a także pektyn oraz kwasów mlekowego, cytrynowego i octowego.
W przypadku Octu Jabłkowego, najlepiej wybrać jego wersję organiczną, ponieważ jest to produkt niefiltrowany i niepasteryzowany, w którym zachowane są wszystkie cenne składniki. Zapewnia również, że do jego produkcji nie użyto żadnych sztucznych nawozów. Proces fermentacji organicznego Octu jabłkowego trwa znacznie dłużej, co nie ma miejsca w przypadku produktów wytwarzanych konwencjonalnie. Ocet jabłkowy może być stosowany zarówno w kuchni, na przykład do przygotowywania marynat, jak i do sprzątania. Może być stosowany jako kompres do zmniejszania obrzęków po urazach. Aby upewnić się, że w pełni wykorzystujesz swój Ocet jabłkowy, wybierz wersję organiczną.
Ten naturalny ocet jabłkowy zawiera skoncentrowaną dawkę składników odżywczych, które, jak wykazano, zapewniają znaczące korzyści zdrowotne.
- Ocet jabłkowy jest bogaty w beta-karoten. Ten silny przeciwutleniacz pomaga zneutralizować wolne rodniki, które mogą przekształcić zdrowe komórki w nowotworowe.
- Jest ważnym źródłem boru, mikroelementu, który jest niezbędny dla dobrego zdrowia i mocnych kości.
- Ocet jabłkowy zawiera łatwo przyswajalne żelazo, które pomaga zapobiegać anemii.
- Zawiera również wapń, który jest niezbędny do prawidłowego przewodzenia impulsów nerwowych i skurczu mięśni.
- Jest bogaty w pektynę, rozpuszczalny błonnik, który pomaga hamować wchłanianie tłuszczu. Może to pomóc w zmniejszeniu poziomu „złego” cholesterolu we krwi, zmniejszając w ten sposób ryzyko chorób sercowo-naczyniowych.
Dzięki tym wszystkim korzyściom odżywczym Ocet jabłkowy jest doskonałym wyborem dla każdego, kto chce poprawić swoje zdrowie. Może być przyjmowany w postaci płynnej, po rozcieńczeniu (1-2 łyżki na szklankę wody), co ułatwia włączenie go do każdej diety. A ponieważ jest wykonany z całkowicie naturalnych składników, możesz mieć pewność, że otrzymujesz produkt wysokiej jakości, który jest wolny od sztucznych dodatków.
Nie tylko zawiera wszystkie witaminy i minerały niezbędne dla zdrowia, ale także masz pewność, że do produkcji nie użyto żadnych sztucznych nawozów.
Ocet jabłkowy ekologiczny wzbogaci smak dań z drobiu i ryb, jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Marynata na bazie octu jabłkowego nada warzywom i owocom delikatnego smaku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 66,9 kJ / 16 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,6 g
w tym cukry: 0,3 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0,013 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4 st. C.
Bardzo staraliśmy się, aby dane dotyczące tego produktu były poprawne. Nie możemy jednak wykluczyć, że mogą zdarzyć się błędy, które nie mogą stanowić podstawy do roszczeń konsumenckich. W takiej sytuacji poinformuj nas jak najszybciej, abyśmy mogli dokonać stosownych korekt.
Daj nam znać, jeśli zauważyłaś/zauważyłeś błędne dane tego produktu: sklep@farma-organiczna.pl
Na razie nie ma opinii o produkcie.