Opis
SKŁADNIKI
bezwodny tłuszcz MLECZNY*
*certyfikowany składnik ekologiczny
INFORMACJA ALERGENNA: Może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ).
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł światła.
ZALECANE SPOŻYCIE
Do duszenia, pieczenia, smażenia, na chleb. Jako dodatek do gotowanej żywności w celu wzmocnienia smaku.
Co to jest masło klarowane? Masło klarowane to rodzaj masła, które zostało roztopione, a następnie przefiltrowane w celu usunięcia wszelkich zanieczyszczeń. W ten sposób powstaje klarowny, złoty płyn, który doskonale nadaje się do smażenia lub pieczenia.
Masło klarowane Ghee BIO to świetny wybór dla każdego, kto chce poprawić stan swoich jelit. Jest ono pełne zdrowych kwasów tłuszczowych Omega-3, które mogą pomóc zmniejszyć stan zapalny w jelitach. Masło klarowane jest również wolne od cholesterolu utlenionego niekorzystnie wpływającego na układ krążenia i białek mlecznych, co czyni je bezpiecznym wyborem dla chorobami krążeniowymi oraz osób z alergiami lub nietolerancjami.
Dlaczego więc nie spróbować masła klarowanego? Dzięki swojemu pysznemu smakowi i korzyściom zdrowotnym, jest to świetny dodatek do każdej diety. Krótko mówiąc, jest to idealny towarzysz gotowania dla osób o wrażliwych jelitach.
Jakie są korzyści z używania masła klarowanego? Jeśli chodzi o gotowanie, masło klarowane jest zdecydowanym zwycięzcą. Nie zawiera stałych cząstek mleka, które mogą powodować przypalanie się potraw, i ma wysoki punkt dymienia, więc możesz smażyć wszystko, co chcesz, bez zamieniania kuchni w oleisty bałagan.
Dodatkowo, masło klarowane jest pełne witamin A, D, E i K, z których wszystkie są kluczowe dla utrzymania jelit szczęśliwych i zdrowych. Masło klarowane jest świetną alternatywą zwykłego masła, a jego wysoce rozgrzana wersja może być używana do smażenia, bez obawy o przyjęcie przez nas nadmiernej ilości cholesterolu.
Masło klarowane jest również świetnym towarzyszem wypieków. Ta magiczna substancja może być używana jako alternatywa dla innych tłuszczy do pieczenia, a także pomaga tworzyć smakołyki z mniejszą ilością tłuszczu. W rzeczywistości, zamieniając zwykłe masło na masło klarowane w następnej partii ciasteczek, będziesz traktować je nie tylko jako pyszną przekąskę, ale także coś, co nie pozostawi cię z poczuciem winy po tym.
Na co więc czekasz? Zacznij używać masła klarowanego we wszystkich swoich przepisach – Twoje jelita będą Ci za to wdzięczne!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 3763 kJ/899 kcal
Tłuszcz: 99,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65,8 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Bardzo staraliśmy się, aby dane dotyczące tego produktu były poprawne. Nie możemy jednak wykluczyć, że mogą zdarzyć się błędy, które nie mogą stanowić podstawy do roszczeń konsumenckich. W takiej sytuacji poinformuj nas jak najszybciej, abyśmy mogli dokonać stosownych korekt.
Daj nam znać, jeśli zauważyłaś/zauważyłeś błędne dane tego produktu: sklep@farma-organiczna.pl
Na razie nie ma opinii o produkcie.