farma-oraganiczna.pl

CUKIER ŻELUJĄCY BIO 3:1 500 g

Marka: 
BIO VEGAN
EAN: 4005394285404
Cena:

26,34 

Dostępność:

704 w magazynie

Koszt wysyłki od 9,95 zł

Dostępne metody wysyłki:

  • Gratis przy zamówieniu powyżej 249,99 zł
  • Odbiór w punkcie Orlen Paczka - 9,95 zł
  • Kurier InPost - 18,50 zł
  • Paczkomat InPost - 18,90 zł
  • Kurier DPD - 23,95 zł

Odkryj słodki i zdrowy świat z Cukrem żelującym bio 3:1! 🍬 Dzięki temu wspaniałemu produktowi będziesz cieszyć się smakiem ulubionych słodkich przetworów, jednocześnie dbając o swoje zdrowie. Cukier żelujący bio 3:1 zawiera tylko naturalne składniki, pozbawione sztucznych substancji i szkodliwych dodatków. Doskonale sprawdzi się w domowej produkcji galaretek, żelków czy owocowych przysmaków. Uwolnij kreatywność i stwórz własne pyszności z Cukrem żelującym bio 3:1! 🌱 Nie czekaj dłużej – przekonaj się, jak zdrowo i smacznie możesz się bawić, sięgając po nasz produkt! Kup teraz i podaruj swojemu podniebieniu prawdziwą ucztę! 🛒

704 w magazynie

dostawa.svg

bezpłatna dostawa od 250 zł

eko2.svg

certyfikowane eko produkty

wysylka.svg

wysyłka do 48h

platnosci.svg

bezpieczne płatności

pakowanie2.svg

pakowanie zero weste

SKŁADNIKI
nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Cukier żelujący 3:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.

Sposób przygotowania:
– Potrzebujesz 1,5 kg pokrojonych małych owoców (lub 1,2 litra soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny).
– Mały talerz

Przygotowanie z owocami:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Umyj owoce, odsącz, pokrój na małe kawałki, w razie potrzeby wydrąż gniazda nasienne i odważ 1,5 kg.
3. Zawartość torebki przełóż do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem.
4. Wszystko dobrze wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 4 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłóż łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostaw do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotuj jeszcze trochę. Następnie powtórz test żelowania.
6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnij czyste słoiki, szczelnie zamknij i odstaw na 5 minut do góry dnem.

Przygotowanie galaretki z soku:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Do garnka wlej najpierw 1,2 l soku i podgrzej.
3. Następnie dodaj cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając.
4. Wszystko dobrze wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 4 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłóż łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostaw do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotuj jeszcze trochę. Następnie powtórzy test żelowania.
6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnij czyste słoiki, szczelnie zamknij i odstaw na 5 minut do góry dnem.

UWAGA
– Ze względu na niższą zawartość cukru w ​​przetworach owocowych 3:1, konserwacja jest mniejsza. W celu uzyskania dłuższego okresu przydatności do spożycia zalecamy stosowanie substancji konserwującej.
– Jeśli chcesz uniknąć dodania konserwantu, musisz pracować bardzo ostrożnie podczas przygotowywania przetworów. Oznacza to, że konieczna jest sterylizacja przedmiotów roboczych (gotowanie słoików i pokrywek).
– Owoce, które mają być użyte, muszą być dokładnie oczyszczone i powinny być w idealnym stanie.
– Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.

Przydatne porady:
1. Wydłużenie czasu gotowania skutkuje, że pasta owocowa będzie twardsza.
2. Przygotuj nie więcej niż 1,5 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 3:1 na jeden proces gotowania!
3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.

Zawartość pektyn w owocach:
Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko.
– Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.
– Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.
– Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1660 kJ/391 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 96 g
w tym cukry: 96 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,09 g

Bardzo staraliśmy się, aby dane dotyczące tego produktu były poprawne. Nie możemy jednak wykluczyć, że mogą zdarzyć się błędy, które nie mogą stanowić podstawy do roszczeń konsumenckich. W takiej sytuacji poinformuj nas jak najszybciej, abyśmy mogli dokonać stosownych korekt.

Daj nam znać, jeśli zauważyłaś/zauważyłeś błędne dane tego produktu: sklep@farma-organiczna.pl 

Brak recenzji do wyświetlenia

Inni klienci kupili również:

Marka: 
BIO PLANET
Dostępność:

211 w magazynie

38,56 

Dodaj do koszyka
Marka: 
AMYLON
Dostępność:

36103 w magazynie

3,98 

Dodaj do koszyka
Marka: 
FINLANDIA
SANTINI
Dostępność:

598 w magazynie

67,75 

Dodaj do koszyka
Marka: 
ALTERNATIVA
Dostępność:

191 w magazynie

24,28 

Dodaj do koszyka
regulamin sklepu internetowego