10,80 zł
118 w magazynie
Cebula czerwona jest bogata w wiele składników odżywczych, mogących wpływać korzystnie obniżanie poziomu złego cholesterolu, poziomu cukru we krwi i na zmniejszanie ryzyka choroby Alzheimera. Obecność błonnika w cebuli czerwonej może pomóc w regulacji metabolizmu. Cebula czerwona ma właściwości antybakteryjne i działa napotnie. Jej składniki są szczególnie skuteczne w walce z infekcjami bakteryjnymi, a należą do nich selen, mangan i żelazo, które mają silne właściwości antybakteryjne.
118 w magazynie
bezpłatna dostawa od 250 zł
certyfikowane eko produkty
wysyłka do 48h
bezpieczne płatności
Produkt sprzedawany na kilogramy. Podana cena za jeden kilogram.
Opakowanie: siatka.
Zalecane przechowywanie w temp. 1-5 st. C.
Na przestrzeni lat cebula czerwona stała się popularna w kuchni różnych kultur. Bogata gama smaków, wartości odżywczych i właściwości prozdrowotnych sprawia, że cebula czerwona stała się składnikiem wielu potraw.
Do najważniejszych składników odżywczych należy witamina C, żelazo, magnez, wapń, wysoko i niskostrawne błonniki, potas, miedź, fosfor, białko i witaminy z grupy B (tiamina, ryboflawina, niacyna i kwas foliowy). Cebula czerwona jest również bogata w składniki odżywcze, uznawane przez wielu za korzystne w zmniejszaniu ryzyka choroby Alzheimera, obniżania poziomu złego cholesterolu i poziomu cukru we krwi.
Cebula czerwona jest jednym z rodzajów cebuli, która ma wyjątkowe właściwości zdrowotne. Jest wykorzystywana w różnych kuchniach na całym świecie, ale ma też służyć jako skuteczna naturalna alternatywa dla farmaceutyków. Cebula czerwona ma wiele składników odżywczych, które są wykorzystywane w terapii leczniczej, w tym antyoksydanty i przeciwutleniacze, które pomagają chronić wszystkie tkanki organizmu.
Obecność błonnika w cebuli czerwonej może pomóc w regulacji metabolizmu i utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru we krwi. Cebula czerwona ma właściwości antybakteryjne i działa napotnie. Jej składniki są szczególnie skuteczne w walce z infekcjami bakteryjnymi, a należą do nich selen, mangan i żelazo, które mają silne właściwości antybakteryjne.
Cebula czerwona jest również znana z tego, że zmniejsza ryzyko chorób układu sercowo-naczyniowego, ponieważ ma właściwości przeciwzakrzepowe.
Cebula czerwona może być wykorzystywana na wiele sposobów. Może być dodawana do sałatek, sosów, wywarów, gulaszu, zup, sosów i potraw gotowanych. Cebula czerwona nadaje potrawom odświeżającego smaku, który jest jednocześnie subtelny i wyrazisty. Może być również upieczona na grillu.
Bardzo staraliśmy się, aby dane dotyczące tego produktu były poprawne. Nie możemy jednak wykluczyć, że mogą zdarzyć się błędy, które nie mogą stanowić podstawy do roszczeń konsumenckich. W takiej sytuacji poinformuj nas jak najszybciej, abyśmy mogli dokonać stosownych korekt.
Daj nam znać, jeśli zauważyłaś/zauważyłeś błędne dane tego produktu: sklep@farma-organiczna.pl
211 w magazynie
12,29 zł
490 w magazynie
9,55 zł
352 w magazynie
12,52 zł
268 w magazynie
14,25 zł
GlobalMED Solutions
Farma Organiczna
Ekologiczne produkty z dostawą do domu
© 2023 farma-organiczna.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.