Opis
SK艁ADNIKI
algi moskie Nori* (Porphyra spp.)
*certyfikowany sk艂adnik ekologiczny
Produkt wytworzony z wodorost贸w Nori, zebrany r臋cznie w 艣rodowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poni偶ej 40C), poci臋ty i zapakowany. Bia艂y nalot mo偶e wynika膰 z naturalnie wyst臋puj膮ej soli.
Pieczone mog膮 by膰 spo偶ywane jako przek膮ska.
Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa.
Gotowane jako dodatek do zup, krem贸w, krokiet贸w, plack贸w, a tak偶e jajecznicy, ry偶u czy gulaszu.
Najbardziej lekkostrawne, o czerwonej barwie. Zawieraj膮 najwi臋cej bia艂ka spo艣r贸d wszystkich wodorost贸w oraz uwa偶ane s膮 za najsmaczniejsze.
Suszone w temperaturze poni偶ej 42C.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywa膰 w suchym i ch艂odnym miejscu.
SPOS脫BPRZYGOTOWANIA
Moczy膰 w wodzie przez 5 minut. Po namoczeniu Nori powi臋ksza obj臋to艣膰 do czterech razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotowa膰 wed艂ug uznania ok. 5 minut. Mo偶na te偶 przygotowa膰 w piekarniku lub na patelni.
WARTO艢膯 OD呕YWCZA W 100 g
Warto艣膰 energetyczna: 909 kJ/ 306 kcal
T艂uszcz: 1,1 g;
w tym kwasy t艂uszczowe nasycone: 0,49 g;
W臋glowodany: 7,1 g;
w tym cukry: < 0,5 g;
B艂onnik: 22,9 g;
Bia艂ko: 33,2 g;
S贸l: 0,7g
Na razie nie ma opinii o produkcie.