Farma oraganiczna
blog farma organiczna

Pyszne leczo z cukinii

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 karton pomidorów np.->takich
  • tłuszcz do smażenia (u mnie olej kokosowy)
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa Papryka wędzona

Przygotowanie:

Cukinie myjemy dokładnie pod bieżącą wodą. Obcinamy końcówki z obu stron, następnie kroimy w słupki grubości ok.0,5 cm. Marchewki obieramy i kroimy w krążki. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu aż lekko zbrązowieje. Do garnka nalewamy wodę i wrzucamy marchewkę, usmażoną cebulę i cukinię. Doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy do garnka pomidory, doprawiamy przyprawą Papryka wędzona i dusimy, a w razie potrzeby gdyby okazało się, że leczo jest za gęste dolewamy wodę. Podajemy z kaszą, ryżem lub pieczywem.

Tagi: z czym podawać kaszę gryczana, danie główne, danie warzywne, kasza z warzywami, leczo, leczo warzywne, leczo wegetariańskie, leczo wece, pyszne leczo, warzywa w sosie, warzywa z ryżem.

Podziel się:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Odwiedź mnie
Archiwa