Farma oraganiczna
blog farma organiczna

Rozgrzewająca zupa marchwiowa

Na zimowe wieczory nie ma to jak bajecznie kolorowa rozgrzewająca zupa marchwiowa. Generalnie z zupami robię tak, że gotuję więcej wywaru, wekuję go w słoikach 1-litrowych i gdy przychodzi mi ochota na zupę, jej przygotowanie zajmuje mi mniej więcej 15 minut. Tym razem też tak było, gdy po przyjściu do domu zachciało mi się pożywnego gorącego dania, a rozgrzewająca zupa marchwiowa nadawała się do tego wyśmienicie! Dodatkowo zaletą takiej zupy jest wyjątkowo mała liczba składników potrzebna do jej przyrządzenia.

Składniki:

Przygotowanie dania Rozgrzewająca zupa marchwiowa:

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanej patelni z olejem, lekko posolić. W międzyczasie pokroić pozostałe warzywa w talarki i gdy cebula będzie gotowa, dodać je na patelnię. Delikatnie podsmażyć uważając, aby przygotowana wcześniej cebula nam się nie spaliła. Następnie podgrzać w osobnym garnku bulion, dosypać przygotowane warzywa i dusić aż zmiękną. Dodać imbir. Gdy warzywa będą już miękkie, zmiksować wszystko, na samym końcu dodając sok z pomarańczy. Gotowe!

Podziel się:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Odwiedź mnie
Archiwa