Na zimowe wieczory nie ma to jak bajecznie kolorowa rozgrzewaj─ůca zupa marchwiowa. Generalnie z zupami robi─Ö tak, ┼╝e gotuj─Ö wi─Öcej wywaru, wekuj─Ö go w s┼éoikach 1-litrowych i gdy przychodzi mi ochota na zup─Ö, jej przygotowanie zajmuje mi mniej wi─Öcej 15 minut. Tym razem te┼╝ tak by┼éo, gdy po przyj┼Ťciu do domu zachcia┼éo mi si─Ö po┼╝ywnego gor─ůcego dania, a rozgrzewaj─ůca zupa marchwiowa nadawa┼éa si─Ö do tego wy┼Ťmienicie! Dodatkowo zalet─ů takiej zupy jest wyj─ůtkowo ma┼éa liczba sk┼éadnik├│w potrzebna do jej przyrz─ůdzenia.

Składniki:

Przygotowanie dania Rozgrzewaj─ůca zupa marchwiowa:

Cebul─Ö drobno posieka─ç i zeszkli─ç na rozgrzanej patelni z olejem, lekko posoli─ç. W mi─Ödzyczasie pokroi─ç pozosta┼ée warzywa w talarki i gdy cebula b─Ödzie gotowa, doda─ç je na patelni─Ö. Delikatnie podsma┼╝y─ç uwa┼╝aj─ůc, aby przygotowana wcze┼Ťniej cebula nam si─Ö nie spali┼éa. Nast─Öpnie podgrza─ç w osobnym garnku bulion, dosypa─ç przygotowane warzywa i dusi─ç a┼╝ zmi─Ökn─ů. Doda─ç imbir. Gdy warzywa b─Öd─ů ju┼╝ mi─Ökkie, zmiksowa─ç wszystko, na samym ko┼äcu dodaj─ůc sok z pomara┼äczy. Gotowe!