Dzi艣 mam dla Was przepis na obiad lub kolacj臋, kt贸ry zwali Was z n贸g! Muffiny wytrawne! To b臋dzie jedna z najwspanialszych rzeczy, jakie kiedykolwiek skosztujecie. Zadziwicie swoich najbli偶szych tym wyj膮tkowo wygl膮daj膮cym daniem, kt贸re na d艂ugo zapadnie w ich pomi臋ci.

No wi臋c, do dzie艂a!

SK艁ADNIKI:

  • szpinak
  • pomidorki koktajlowe
  • tofu naturalne
  • marchew
  • passata pomidorowa
  • cebula
  • jajka
  • ser z贸艂ty lub mozzarella

PRZYGOTOWANIE:

Najpierw trzeba podgrza膰 piekarnik do 180 stopni Celsjusza. W mi臋dzyczasie, na patelni podsma偶amy cebul臋, dodajemy start膮 marchewk臋 i rozdrobnione tofu. Potem wlewam troch臋 wody i dusimy ca艂o艣膰 oko艂o 5 minut. W tym czasie przygotowujemy form臋 do muffinek i na spodzie ka偶dej foremki uk艂adamy kilka kawa艂k贸w pomidork贸w i szpinak.

Teraz najlepsza cz臋艣膰 – nak艂adamy na warzywa nasz przepyszny farsz z marchewki i tofu! W osobnym naczyniu roztrzepujemy jajka z sol膮 i pieprzem, a nast臋pnie wlewamy je na muffiny. Na wierzchu posypujemy jeszcze startym serem i wk艂adamy do rozgrzanego piekarnika!

Pieczemy nasze muffiny przez oko艂o 15-20 minut, a偶 ser si臋 rozpu艣ci i muffiny stan膮 si臋 z艂ociste. Wtedy wyjmujemy je z piekarnika i… gotowe! Pachn膮ce wytrawne muffiny s膮 gotowe!

Ta propozycja jest idealna na lekkie 艣niadanie lub lunch do pracy. Dzi臋ki po艂膮czeniu szpinaku, pomidork贸w, tofu i marchewki, jest to przepis bogaty w sk艂adniki od偶ywcze, witaminy i bia艂ko. Ser dodaje smaku i konsystencji, a jajka nadaj膮 struktury muffinom.

Mam nadziej臋, 偶e ten przepis Ci si臋 spodoba i zainspiruje Ci臋 do przygotowania swoich w艂asnych wersji muffin贸w z innymi smacznymi dodatkami.

Smacznego!