Opis
SK艁ADNIKI
szynka wieprzowa*, s贸l morska (*certyfikowany sk艂adnik ekologiczny)
OPIS
Rodzaj w艂oskiej, surowej, podsuszonej szynki wytwarzanej z ca艂ych ud藕c贸w wieprzowych z ko艣ci膮, tradycyjnymi metodami. Surowa, lekko solona szynka wieprzowa, sw贸j wyj膮tkowy, wyrafinowany smak zawdzi臋cza dojrzewaniu na powietrzu parme艅skim przez oko艂o 12 miesi臋cy. Cech膮 charakterystyczn膮 tego produktu jest subtelny, delikatny smak okre艣lany jako 鈥瀞艂odki.
Mo偶na j膮 je艣膰 sam膮 lub w towarzystwie melona, winogron, fig lub powide艂 艣liwkowych. Mo偶na z niej robi膰 wykwintne przek膮ski na pszennym pieczywie lub stosowa膰 jako dodatek do makaron贸w, pizzy czy da艅 z grzybami i rybami. Pakowano w atmosferze ochronnej.
WARTO艢膯 OD呕YWCZA W 100 g
Warto艣膰 energetyczna: 1113 kJ/ 267 kcal
T艂uszcz: 18,3 g
w tym kwasy t艂uszczowe nasycone: 6,1 g
W臋glowodany: 0,3 g
w tym cukry: 0 g;
Bia艂ko: 25,9 g;
S贸l: 4,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywa膰 w warunkach ch艂odniczych, w temperaturze maksymalnej 7 stopni C.
Na razie nie ma opinii o produkcie.