SKŁADNIKI
mąka PSZENNA durum Senatore Cappelli*, mąka z PSZENICY orkisz*, oliwa z oliwek extra virgin* 6 %, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Pieczywo chrupkie jest rzeczywiście wygodnym pożywieniem! To przypominająca krakersa przekąska, która jest zwykle przygotowywana z pszenicy durum i orkiszowej oraz oliwy. Ma wysoką zawartość błonnika oraz lekką i chrupiącą konsystencję. Jedną z największych zalet pieczywa chrupkiego jest jego wszechstronność. Można go spożywać jako przekąskę lub z różnymi pastami do smarowania, serami lub innymi dodatkami. To sprawia, że jest to świetna opcja na szybki i łatwy posiłek w podróży lub jako lekka i zdrowa przekąska w pracy lub między treningami.
Dodatkowo pieczywo chrupkie jest pokarmem długotrwałym i nie psuje się łatwo, dzięki czemu jest świetną propozycją dla osób, które lubią mieć przekąski pod ręką, gdy dopadnie ich głód.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna – 1776 kJ/421 kcal
Tłuszcz – 7,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,1 g
Węglowodany – 73 g
w tym cukry – 1,4 g
Błonnik – 3,6 g
Białko – 13 g
Sól – 1,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ i soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opinie
Opinii jeszcze nie ma.