Opis
SK艁ADNIKI
ciecierzyca blanszowana 32 %, mi臋so wieprzowe z szynki 24 %, burak blanszowany 19 %, oleje (Sanocki, rzepakowy), woda, skrobia kukurydziana, sok z cytryny, s贸l (morska, warzona), warzywa suszone (cebula, czosnek, papryka, marchew czarna), naturalne aromaty, przyprawy, koncentrat soku z cebuli.
Konserwa warzywno-mi臋sna homogenizowana, sterylizowana. Opakowanie 250 g zawiera 5 porcji produktu.
Je艣li szukasz pysznej pasty, kt贸ra dostarczy Ci warto艣ci od偶ywcze i przepyszny smak, nasza pasta z szynk膮 i burakiem jest idealnym wyborem! Znajdziesz w niej doskona艂e po艂膮czenie mi臋sa wieprzowego z szynki, burak贸w i naturalnych aromat贸w, kt贸re sk艂adaj膮 si臋 na niepowtarzalny smak i konsystencj臋.
Nasza pasta z szynk膮 i burakiem jest doskona艂ym 藕r贸d艂em bia艂ka i witamin, co przyczynia si臋 do zdrowia i dobrego samopoczucia. Buraki s膮 bogate w potas i witamin臋 C, co przyczynia si臋 do poprawy kr膮偶enia i pomaga obni偶a膰 ci艣nienie krwi. Szynka wieprzowa dostarcza cennego bia艂ka, kt贸re jest niezb臋dne dla zdrowych mi臋艣ni i ko艣ci. Nasza pasta nie zawiera sztucznych dodatk贸w ani konserwant贸w, co czyni j膮 zdrow膮 i bezpieczn膮 dla Twojego organizmu.
Sk艂adniki naszej pasty to ciecierzyca blanszowana, mi臋so wieprzowe z szynki, buraki blanszowane, oleje (Sanocki, rzepakowy), woda, skrobia kukurydziana, sok z cytryny, s贸l (morska, warzona), warzywa suszone (cebula, czosnek, papryka, marchew czarna), naturalne aromaty, przyprawy, koncentrat soku z cebuli. Sk艂adniki te zosta艂y starannie wyselekcjonowane, aby stworzy膰 wyj膮tkowy i zdrowy produkt, kt贸ry mo偶e by膰 wykorzystany w r贸偶norodny spos贸b.
Nasza pasta z szynk膮 i burakiem mo偶e by膰 u偶ywana jako dodatek do sa艂atek, kanapek lub jako sos do makaronu. Dodatkowo, mo偶esz wykorzysta膰 j膮 do przygotowania pysznych przek膮sek, np. jako farsz do pierog贸w lub nadzienie do nale艣nik贸w. Jest to r贸wnie偶 doskona艂a alternatywa dla tradycyjnych sos贸w, kt贸re s膮 cz臋sto wysokokaloryczne i pe艂ne sztucznych dodatk贸w.
Pasta z szynka i burakiem – zobacz, jak mo偶esz j膮 przygotowa膰!
Sk艂adniki:
- 300g makaronu spaghetti
- 2 艂y偶ki pasty z szynk膮 i burakiem
- 1 cebula, pokrojona w kostk臋
- 1 z膮bek czosnku, posiekany
- 1 papryka, pokrojona w paseczki
- 1 艂y偶ka mas艂a
- S贸l i pieprz do smaku
- Starty parmezan do podania
Spos贸b przygotowania:
- Gotuj makaron wed艂ug instrukcji na opakowaniu, odced藕 i odstaw na bok.
- Rozgrzej mas艂o na patelni, dodaj cebul臋 i sma偶 na z艂oty kolor.
- Dodaj czosnek i papryk臋, sma偶 przez 2-3 minuty.
- Dodaj past臋 z szynk膮 i burakiem, wymieszaj i sma偶 przez 1-2 minuty.
- Dodaj ugotowany makaron do patelni, wymieszaj z sosem i dopraw sol膮 i pieprzem do smaku.
- Podawaj z posypk膮 parmezanu.
Ten przepis jest szybki i 艂atwy do przygotowania, a pasta z szynk膮 i burakiem nadaje mu wyj膮tkowego smaku i aromatu. Jest to r贸wnie偶 doskona艂y spos贸b na wykorzystanie pasty z szynk膮 i burakiem w kuchni, co sprawi, 偶e danie b臋dzie bardziej po偶ywne i syc膮ce. Smacznego!
WARTO艢膯 OD呕YWCZA w 100 g:
Warto艣膰 energetyczna – 920 kJ/220 kcal
T艂uszcz – 13 g
w tym kwasy t艂uszczowe nasycone – 3,7 g
W臋glowodany – 15 g
w tym cukry – 1,4 g
B艂onnik – 2,2 g
Bia艂ko – 8,4 g
S贸l – 1,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Mo偶e zawiera膰 SOJ臉, SELER, GORCZYC臉, JAJA, MLEKO (艂膮cznie z LAKTOZ膭) i dwutlenek siarki.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywa膰 w temperaturze od +2C do + 24C. Po otwarciu przechowywa膰 w lod贸wce i spo偶y膰 w ci膮gu 72 godzin.
Bardzo starali艣my si臋, aby dane dotycz膮ce tego produktu by艂y poprawne. Nie mo偶emy jednak wykluczy膰, 偶e mog膮 zdarzy膰 si臋 b艂臋dy, kt贸re nie mog膮 stanowi膰 podstawy do roszcze艅 konsumenckich. W takiej sytuacji poinformuj nas jak najszybciej, aby艣my mogli dokona膰 stosownych korekt.
Daj nam zna膰, je艣li zauwa偶y艂a艣/zauwa偶y艂e艣 b艂臋dne dane tego produktu: sklep@farma-organiczna.pl聽
Na razie nie ma opinii o produkcie.