SKŁADNIKI
olej słonecznikowy wysokooleinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury 180 C. Dzięki procesowi odwadniania (dezodoryzacji) bezpośrednio po tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach. Dzięki temu doskonale podkreśla aromaty potraw – można na przykład zastąpić nim MASŁO w kruchych wypiekach i ciastach. Co więcej, produkt nadaje się do szybkiego obsmażania i smażenia w głębokim tłuszczu mięs, ryb, tofu, burgerów warzywnych oraz ziemniaków.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna – 3766 kJ/900 kcal
Tłuszcz – 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 8,0 g
Węglowodany – 0 g
w tym cukry – 0 g
Białko – 0 g
Sól – 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ i orzechy, nasiona sezamu, siarczyny.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze < 20 C, z dala od światła.
OLEJ DO GOTOWANIA I SMAŻENIA BIO 10 L
Marka:
Cena: 413,50 zł
Waga: 9,6 kg
Brak w magazynie
-
Koszt wysyłki od 14,99 zł
Dostępne metody wysyłki:
∙ Gratis kurierem InPost - przy zamówieniu powyżej 200 zł
∙ Paczkomat InPost - 14,99 zł
∙ Kurier InPost - 16,89 zł
∙ Kurier DPD - 17,99 zł
Brak w magazynie
Zostawić opinię mogą tylko zarejestrowani klienci, którzy kupili ten produkt.
Ostatnio oglądane Produkty
KONCENTRAT NAPOJU PROBIOTYCZNEGO OWOCE LASU BEZGLUTENOWY BIO 500 ml – JOY DAY
Dostępność:211 w magazynie
54,84 złSUBSTYTUT JAJECZNICY W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 50 g – BIOVEGAN
Dostępność:26 w magazynie
4,39 zł
Opinie
Opinii jeszcze nie ma.