Opis
SKŁADNIKI
ocet z jabłek*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Kwasowość: 6,1 %. Produkt naturalnie mętny, niepasteryzowany i nieoczyszczony.
UWAGA: Obecność jabłek w składzie może powodować występowanie naturalnego osadu. Jest to zjawisko typowe dla ekologicznego octu jabłkowego. Przed użyciem wstrząsnąć. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Ocet jabłkowy to produkt w 100% naturalny, nie zawierający wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Otrzymany przez naturalną biologiczną fermentację octową. Ocet jabłkowy słynie z wszechstronności i właściwości leczniczych. Biorąc pod uwagę specyfikę octu jabłkowego, należy przede wszystkim wziąć pod uwagę jego właściwości lecznicze, które dotyczą wielu aspektów ludzkiego ciała.
Jeśli szukasz sposobu na poprawę zdrowia i samopoczucia, Ocet jabłkowy jest doskonałym wyborem. Ten naturalny ocet jabłkowy zawiera skoncentrowaną dawkę składników odżywczych, które, jak wykazano, zapewniają znaczące korzyści zdrowotne.
- Ocet jabłkowy jest bogaty w beta-karoten. Ten silny przeciwutleniacz pomaga zneutralizować wolne rodniki, które mogą przekształcić zdrowe komórki w nowotworowe.
- Jest ważnym źródłem boru, mikroelementu, który jest niezbędny dla dobrego zdrowia i mocnych kości.
- Ocet jabłkowy zawiera łatwo przyswajalne żelazo, które pomaga zapobiegać anemii.
- Zawiera również wapń, który jest niezbędny do prawidłowego przewodzenia impulsów nerwowych i skurczu mięśni.
- Jest bogaty w pektynę, rozpuszczalny błonnik, który pomaga hamować wchłanianie tłuszczu. Może to pomóc w zmniejszeniu poziomu „złego” cholesterolu we krwi, zmniejszając w ten sposób ryzyko chorób sercowo-naczyniowych.
Dzięki tym wszystkim korzyściom odżywczym Ocet jabłkowy jest doskonałym wyborem dla każdego, kto chce poprawić swoje zdrowie. Może być przyjmowany w postaci płynnej, po rozcieńczeniu (1-2 łyżki na szklankę wody), co ułatwia włączenie go do każdej diety. A ponieważ jest wykonany z całkowicie naturalnych składników, możesz mieć pewność, że otrzymujesz produkt wysokiej jakości, który jest wolny od sztucznych dodatków.
Ponadto stwierdzono, że regularne stosowanie (5-6 razy w tygodniu) octu jabłkowego zmniejsza ryzyko choroby niedokrwiennej serca. Ocet jabłkowy polecany jest szczególnie osobom ze stanem przedcukrzycowym, a także chorym na cukrzycę. W takich przypadkach włączenie octu jabłkowego do diety może mieć wiele korzystnych skutków, w tym pomaga regulować poziom cukru we krwi i zmniejszyć stan zapalny. Ogólnie rzecz biorąc, ocet jabłkowy jest potężnym narzędziem, które może pomóc poprawić ogólny stan zdrowia i samopoczucie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml:
Wartość energetyczna: 92 kJ /27 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,8 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Bardzo staraliśmy się, aby dane dotyczące tego produktu były poprawne. Nie możemy jednak wykluczyć, że mogą zdarzyć się błędy, które nie mogą stanowić podstawy do roszczeń konsumenckich. W takiej sytuacji poinformuj nas jak najszybciej, abyśmy mogli dokonać stosownych korekt.
Daj nam znać, jeśli zauważyłaś/zauważyłeś błędne dane tego produktu: sklep@farma-organiczna.pl
Na razie nie ma opinii o produkcie.