13 w magazynie
31,28 zł
34 w magazynie
17,75 zł
17 w magazynie
19,22 zł
87 w magazynie
15,97 zł
62 w magazynie
16,50 zł
36 w magazynie
16,63 zł
39 w magazynie
16,70 zł
11 w magazynie
10,64 zł
268 w magazynie
33,26 zł
138 w magazynie
39,12 zł
64 w magazynie
45,85 zł
142 w magazynie
13,02 zł
215 w magazynie
20,18 zł
232 w magazynie
10,06 zł
48 w magazynie
12,13 zł
98 w magazynie
16,12 zł
13 w magazynie
22,93 zł
90 w magazynie
25,14 zł
Nasze twarogi i sery to naturalne, pachnące świeżością produkty. Nie tylko mleczne, ale też roślinne odpowiedniki dostarczą Ci białka wzmacniającego Twoje kości i mięśnie.
Twaróg jest dobrym źródłem białka, wapnia i innych niezbędnych składników odżywczych. Jedynym składnikiem, z którego powstaje jest mleko krowie, dlatego jakość twarogu będzie zależała od jakości mleka. W zależności od zawartości tłuszczu w twarogach, mogą one być:
Sery powszechnie określane jako „żółte” to rodzaj serów wytwarzanych z mleka krowiego. Zwykle dojrzewają przez co najmniej 3 miesiące, ale mogą też dojrzewać nawet przez rok. Sery są dobrym źródłem białka, wapnia i innych niezbędnych składników odżywczych.
Sery żółte można podzielić na:
Długo dojrzewają, mają duże „dziury”, zwykle mają łągodny smak i są spręzyste. Należą do nich: ementaler, radamer, maasdamer
To sery poddane czedaryzacji, bez dziur, o smaku od łagodnego do ostrego, moga byc gładkie i sprężyste lub kruche i twarde. Przedstawicielem tego typu jest ser cheddar.
O średnim czasie dojrzewania, bez dziur bądź z bardzo małymi, zwykle łagodne, choć mogą być też lekko kwaskowe. Należą do nich: edamski i gouda
Bardzo dugo dojrzewające, ostre, kruche i twarde. To oczywiście parmezan i pecorino
Są to sery o średnim czasie dojrzewania, z małymi dziurami i ostrym wyrazistym smaku. Należą do nich ser salami i tylżycki.
GlobalMED Solutions
Farma Organiczna
Ekologiczne produkty z dostawą do domu
© 2023 farma-organiczna.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.