farma-oraganiczna.pl

MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 480 g

Marka: 
BIO VEGAN
EAN: 4005394280041
Cena:

22,19 

Dostępność:

36 w magazynie

Koszt wysyłki od 9,90 zł

Dostępne metody wysyłki:

  • Gratis przy zamówieniu powyżej 249,99 zł
  • Odbiór w punkcie Orlen Paczka - 9,90 zł
  • Kurier InPost - 17,90 zł
  • Paczkomat InPost - 18,90 zł
  • Kurier DPD - 19,90 zł

🍰🍫 Przygotuj się na eksplozję smaków z naszą mieszanką na sernikobrownie – to jak podróż na rajską wyspę dla Twojego podniebienia! Niech Twoje kulinarne marzenia się spełnią, łącząc najlepsze cechy sernika i brownie w jednym cieście. Bez stresu – instrukcja na opakowaniu przypomina mapę skarbu, prowadząc Cię prosto do celu!👩‍🍳 Pieczenie jeszcze nigdy nie było tak proste!

Dodaj do koszyka, bo z naszą mieszanką stworzysz nie tylko sernikobrownie, ale też niezapomniane chwile smakowego uniesienia! Zamów teraz!🛒

36 w magazynie

dostawa.svg

bezpłatna dostawa od 250 zł

eko2.svg

certyfikowane eko produkty

wysylka.svg

wysyłka do 48h

platnosci.svg

bezpieczne płatności

pakowanie2.svg

pakowanie zero weste

SKŁADNIKI
Ciasto brownie* [surowy cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, 12 % kuwertura gorzka* (miazga kakaowa*, cukier*, tłuszcz kakaowy*), 7,5 % kakao w proszku*, skrobia z tapioki*, 3 % kuwertura gorzka* (miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, cukier kokosowy*), mąka z nasion chia* (Salvia hispanica), sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; kwas: winiany potasu; emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)]. Ciasto sernik* [surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, skórka z cytryny*, 0,1 % mielona wanilia bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Opakowanie zawiera 380 g mieszanki na ciasto brownie, 100 g mieszanki na ciasto sernik.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu z recepturą wegańską
Wartość energetyczna: 1121 kJ/267 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,6 g
Węglowodany: 36 g
w tym cukry: 22 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,26 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do przygotowania ciasta w wersji wegetariańskiej potrzeba:
– 200 ml mleka
– 100 g miękkiego masła
– 200 g chudego twarogu
– 150 g jogurtu naturalnego (3,8 % tłuszczu)
– 1 jajko
– Foremka (20 x 20 cm)
– Mikser ręczny z trzepaczką
1. Rozgrzej piekarnik do 170C z funkcją grzania góra/dół lub 150C z funkcją termoobieg, w międzyczasie dobrze nasmaruj formę do pieczenia. Możesz ją również opcjonalnie posypać mąką.
2. Do miski dodaj mieszankę na ciasto brownie, MLEKO i masło. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczkę na średnio-wysokich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji (około 1 minuty). Ciasto wlej do wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia i trochę wygładź.
3. Do drugiej miski wsyp mieszankę na ciasto sernik, chudy twaróg, JOGURT naturalny i jajka. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczkę na najniższych obrotach, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozłóż ciasto na brownie i delikatnie wymieszaj oba ciasta widelcem.
4. Piecz ciasto na środkowym ruszcie przez około 50 minut.
5. Pozostaw w piekarniku do ostygnięcia. Gdy ciasto wystygnie, można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.
Do przygotowania ciasta w wersji wegańskiej potrzeba:
– 200 ml napoju sojowego
– 100 g miękkiej margaryny
– 400 g twarogu sojowego lub jogurtu
– Foremka (20 x 20 cm)
– Mikser ręczny z trzepaczką
1. Rozgrzej piekarnik do 170C z funkcją grzania góra/dół lub 150C z funkcją termoobieg, w międzyczasie dobrze nasmaruj formę do pieczenia. Możesz ją również opcjonalnie posypać mąką.
2. Do miski dodaj mieszankę na ciasto brownie, napój SOJOWY i margarynę. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczkę na średnio-wysokich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji (około 1 minuty). Ciasto wlej do wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia i trochę wygładź.
3. Do drugiej miski wsyp mieszankę na ciasto sernik, twaróg SOJOWY lub jogurt. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczką na najniższym ustawieniu, aż będzie gładkie. Rozłóż ciasto na brownie i delikatnie wymieszaj oba ciasta widelcem.
4. Piecz ciasto na środkowym ruszcie przez około 50 minut.
4. Pozostaw w piekarniku do ostygnięcia. Gdy ciasto wystygnie, można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.
UWAGA
Zwróć uwagę na czas pieczenia! Jeżeli ciasto będzie pieczone dłużej, będzie mniej wilgotne.
*Grube naczynia żaroodporne (szklane, ceramiczne itp.) mogą wpływać na czas pieczenia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

Brak recenzji do wyświetlenia

Inni klienci kupili również:

Marka: 
BIO PLANET
Dostępność:

111 w magazynie

17,20 

Dodaj do koszyka
Marka: 
BIO RAJ
Dostępność:

411 w magazynie

15,52 

Dodaj do koszyka
Marka: 
AMYLON
Dostępność:

2044 w magazynie

10,20 

Dodaj do koszyka
Marka: 
BABALSCY
Dostępność:

156 w magazynie

22,48 

Dodaj do koszyka
regulamin sklepu internetowego