17,96 zł
Brak w magazynie
Brak w magazynie
bezpłatna dostawa od 250 zł
certyfikowane eko produkty
wysyłka do 48h
bezpieczne płatności
SKŁADNIKI
płatki OWSIANE pełnoziarniste* (bezglutenowe) 47 %, surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, cynamon* (*certyfikowany składnikekologiczny)
OPIS
Opakowanie zawiera 295 g mieszanki do spodu sernika i 190 g mieszanki do masy serowej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1617 kJ/382 kcal
Tłuszcz: 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 80 g
w tym cukry: 46 g
Błonnik: 4,6 g
Białko: 6,2 g
Sól: < 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY i nasiona SEZAMu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Dodatkowe składniki potrzebne do przygotowania sernika: 4 JAJA, 125 g masła, 750 g zmielonegotwarogu, sok z 1/2 cytryny
Wersja wegańska: 125 g margaryny, 750 g jogurtusojowego naturalnego lub waniliowego, sok z 1/2 cytryny
Roztopić MASŁO lub margarynę na patelelni i dodać do mieszanki do spodu sernika, dokładnie wymieszać. Przełożyć spód do okrągłej 24 cm natłuszczonej lub naoliwionejformy do pieczenia. Docisnąć równomiernie spód i boki formy (2 cm) za pomocą wilgotnej łyżki. JAJA, zmielony twaróg i sok z cytryny włożyć do miski i wymieszać energicznie za pomocą trzepaczki z mieszanką do masy serowej. W wersji wegańskiej zastosować jogurt SOJOWY naturalny i sok z cytryny. Masę serową lub w wersji wegańskiej masę na bazie SOI wylać na spód do sernika i równomiernie rozprowadzić. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200 stopniCelsjusza) z funkcją grzania góra-dół i piec przez 50 – 60 minut. Ciasto jestupieczone gdy brzegi są brązowe a masa serowa jest ścięta z wierzchu.Pozostawić do wystudzenia przed krojeniem.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
1999 w magazynie
14,94 zł
634 w magazynie
8,84 zł
GlobalMED Solutions
Farma Organiczna
Ekologiczne produkty z dostawą do domu
© 2023 farma-organiczna.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.