farma-oraganiczna.pl

MIESZANKA NA CIASTO JOGURTOWO – WIŚNIOWE BEZ PIECZENIA BEZGLUTENOWE DEMETER BIO 365 g – BAUCK HOF

Marka: 
EAN: 4015637013305
Cena:

26,63 

Dostępność:

Brak w magazynie

Koszt wysyłki od 9,95 zł

Dostępne metody wysyłki:

  • Gratis przy zamówieniu powyżej 249,99 zł
  • Odbiór w punkcie Orlen Paczka - 9,95 zł
  • Kurier InPost - 18,50 zł
  • Paczkomat InPost - 18,90 zł
  • Kurier DPD - 23,95 zł

Brak w magazynie

dostawa.svg

bezpłatna dostawa od 250 zł

eko2.svg

certyfikowane eko produkty

wysylka.svg

wysyłka do 48h

platnosci.svg

bezpieczne płatności

SKŁADNIKI
mąka OWSIANA** bezglutenowa, surowy cukier trzcinowy**, skrobia ryżowa*, skrobia kukurydziana*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu*, sól kamienna, wanilia*. (* certyfikowany składnik ekologiczny, ** składniki z rolnictwa biodynamicznego)
OPIS
To magicznie lekkie ciasto smakuje niebiańsko, świeżo jogurtowo i jednocześnie cudownie owocowo. W zależności od upodobań możesz urozmaicić o owoce i soki do bazy owocowej, upiec bazę lub pozostawić ją niewypieczoną, stworzyć magicznie pyszne desery lub rozwinąć własne pomysły z naszą mieszanką do pieczenia.
Opakowanie zawiera: 225 g mieszanki na bazę (spód), 100 g mieszanki na masę śmietankową, 40 g mieszanki na polewę owocową.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
– Do przygotowania ciasta wegetariańskiego dodatkowo potrzebne są:
Na bazę: 70 g miękkiego masła.
Na masę: 400 g jogurtu naturalnego, 200 ml śmietanki, 125 ml mleka.
Na polewę owocową: 400 ml soku owocowego
oraz dodatkowo 1 szklanka wiśni bez pestek (360 g).
1. Dno tortownicy (ø 25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Dobrze odcedź wiśnie. Odciśnięty sok użyj do polewy owocowej.
2. Ugniataj ręcznie 70 g MASŁA z 225 g mieszanki na bazę, aż uzyskasz jędrne ciasto podobne do ciasta na ciasteczka. Wlej ciasto do tortownicy i dociśnij równomiernie łyżką lub rękami do dna.
3. W celu przygotowania masy śmietankowej należy wlać 400 g jogurtu, 200 ml śmietanki, 125 ml MLEKA i 100 g mieszanki na masę do dużej, wysokiej miski (uwaga: płyn może się rozpryskiwać). Mieszaj ręcznym mikserem, do uzyskania kremowej konsystencji.
4. Rozsyp wiśnie na spodzie. Następnie wlej masę śmietankową i równomiernie rozprowadź. Wstaw do lodówki.
5. W rondelku wymieszaj trzepaczką sok owocowy i mieszankę na polewę owocową. Gotuj ciągle mieszając. Jak tylko polewa zgęstnieje, zdejmij z ognia. Szybko i równomiernie rozprowadź na masie śmietankowej. Włóż ciasto do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem poluzować nożem i zdjąć brzeg tortownicy.
– Do przygotowania ciasta wegańskiego dodatkowo potrzebne są:
Na bazę: 70 g miękkiej margaryny.
Na masę: 150 g wegańskiego serka śmietankowego, 500 g wegańskiego jogurtu
Na polewę owocową: 400 ml soku owocowego
oraz dodatkowo 1 szklanka wiśni bez pestek (360 g).
1. Dno tortownicy (ø 25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Dobrze odcedź wiśnie. Odciśnięty sok użyj do polewy owocowej.
2. Ugniataj ręcznie 70 g margaryny z 225 g mieszanki na bazę, aż uzyskasz jędrne ciasto podobne do ciasta na ciasteczka. Wlej ciasto do tortownicy i dociśnij równomiernie łyżką lub rękami do dna.
3. W celu przygotowania masy śmietankowej należy wlać 150 g wegańskiego serka śmietankowego, 500 g wegańskiego jogurtu i 100 g mieszanki na masę do dużej, wysokiej miski (uwaga: płyn może się rozpryskiwać). Mieszaj ręcznym mikserem, do uzyskania kremowej konsystencji.
4. Rozsyp wiśnie na spodzie. Następnie wlej masę śmietankową i równomiernie rozprowadź. Wstaw do lodówki.
5. W rondelku wymieszaj trzepaczką sok owocowy i mieszankę na polewę owocową. Gotuj ciągle mieszając. Jak tylko polewa zgęstnieje, zdejmij z ognia. Szybko i równomiernie rozprowadź na masie śmietankowej. Włóż ciasto do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem poluzować nożem i zdjąć brzeg tortownicy.
Wskazówka: Aby dobrze pokroić kawałki ciasta, od czasu do czasu zanurz nóż w gorącej wodzie.
Wolisz, aby spód był chrupiący? Możesz podpiec spód w blasze przez około 13 minut w temperaturze 180C (grzanie górne/dolne). Następnie pozwól mu ostygnąć.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1578 kJ/372 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 80 g
w tym cukry: 35 g
Błonnik: 3,6 g
Białko: 5,2 g
Sól: 0,07 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy, SOJĘ i nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu

Brak recenzji do wyświetlenia

Inni klienci kupili również:

Marka: 
BIO PLANET
Dostępność:

208 w magazynie

8,12 

Dodaj do koszyka
Marka: 
BATOM
Dostępność:

94 w magazynie

18,40 

Dodaj do koszyka
Marka: 
BIO PLANET
Dostępność:

97 w magazynie

30,55 

Dodaj do koszyka
Marka: 
TERRASANA
Dostępność:

144 w magazynie

61,49 

Dodaj do koszyka
regulamin sklepu internetowego