UNIWERSALNA MIESZANKA M膭K BEZGLUTENOWA 200 g

Marka:
EAN: 5900038001183
Cena: 7,47 
Waga: 0,26 kg
Dost臋pno艣膰: 38 sztuk w magazynie
  • Koszt wysy艂ki od 14,99 z艂Dost臋pne metody wysy艂ki:
    鈭 Gratis kurierem InPost - przy zam贸wieniu powy偶ej 200 z艂
    鈭 Paczkomat InPost - 14,99 z艂
    鈭 Kurier InPost - 16,89 z艂
    鈭 Kurier DPD - 17,99 z艂

馃尵 Czy jeste艣 na diecie bezglutenowej i marzysz o smacznym i zdrowym pieczywie? Mamy dla Ciebie idealne rozwi膮zanie – mieszank臋 m膮k bezglutenowych! Ta mieszanka sk艂ada si臋 z m膮ki ry偶owej, skrobi ziemniaczanej i soli, co zapewnia nie tylko bezglutenowy sk艂ad, ale r贸wnie偶 wysok膮 jako艣膰 sk艂adnik贸w. M膮ka ry偶owa jest 藕r贸d艂em bia艂ka i w臋glowodan贸w, a skrobia ziemniaczana jest bogata w witaminy i sk艂adniki mineralne. Dzi臋ki tej mieszance m膮k bez problemu upieczesz pyszne i zdrowe pieczywo, takie jak chleb, bu艂ki, ciasta czy muffiny. 馃崬馃 Nie musisz ju偶 rezygnowa膰 z ulubionych smak贸w i zapach贸w! Mieszanka m膮k bezglutenowa jest idealnym rozwi膮zaniem dla os贸b na diecie bezglutenowej, kt贸re ceni膮 smak i zdrowie. Nie czekaj d艂u偶ej, wypr贸buj ju偶 dzisiaj i ciesz si臋 smakiem pysznego i zdrowego pieczywa! 馃専

Zobacz pe艂ny opis

38 w magazynie

SK艁ADNIKI
m膮ka ry偶owa, skrobia ziemniaczana, s贸l.
OPIS
Mieszanka m膮k bezglutenowa to koncentrat m膮ki bezglutenowej do przygotowania makaronu, nale艣nik贸w, tortilli, klusek, kopytek, pierog贸w, ciasta parzonego.
SPOS脫B PRZYGOTOWANIA
**** Tortilla
Przygotowa膰 do tortilli
– 1 koncentrat m膮ki bezglutenowej
– 20 g oleju (2 艂y偶ki)
– ok. 150 – 200 ml mleka
– 1 jajo
– Twoje ulubione dodatki: np. usma偶ona pier艣 z kurczaka z przyprawami, warzywa wg uznania, sos, przyprawy.
Wykonanie:
– Zawarto艣膰 torebki wsypa膰 do miski, doda膰 jajo, olej, s贸l, mleko i wymiesza膰, tak 偶eby uzyska膰 p贸艂p艂ynn膮 konsystencj臋 ciasta jak na nale艣niki
– Na patelni臋 nala膰 niewielk膮 ilo艣膰 oleju i j膮 rozgrza膰. Nast臋pnie nala膰 cienk膮 warstw臋 ciasta i sma偶y膰 na z艂ocisty kolor z dw贸ch stron
– Podgrzany placek posmarowa膰 sosem i po艂o偶y膰 dodatki. Nast臋pnie uformowa膰 tortill臋.
**** Pierogi
Przygotowa膰 do pierog贸w
– 1 koncentrat m膮ki bezglutenowej
– 1 jajo
– 90 – 100 ml ciep艂ej wody
– 1 艂y偶eczka mielonego siemienia lnianego (ok. 5 g)
– ulubiony farsz
Wykonanie:
– Siemi臋 lniane zalej 50 ml ciep艂ej wody i odstaw do nap臋cznienia (3 – 5 minut)
– Do miski przesiej koncentrat m膮ki, dodaj jajo i wlej siemi臋. Zagniataj ciasto dolewaj膮c pozosta艂膮 cz臋艣膰 wody, do momentu, a偶 nie b臋dzie si臋 kruszy膰
– Ciasto wa艂kuj partiami (szybko wysycha, wi臋c najlepiej przykry膰 je foli膮 spo偶ywcz膮)
– Szklank膮 wykrawaj kr膮偶ki. Na kr膮偶ek nak艂adaj farsz, z艂贸偶 na p贸艂 i dok艂adnie sklej
– Pierogi wrzucaj na wrz膮c膮, lekko osolon膮 wod臋. Aby pierogi si臋 nie skleja艂y mo偶na doda膰 do wody 艂y偶eczk臋 oleju lub nas艂a. Pierogi gotuj ok. 5 – 7 minut od czasu wyp艂yni臋cia na powierzchni臋.
WARTO艢膯 OD呕YWCZA W 100 g koncentratu m膮ki
Warto艣膰 energetyczna: 1508 kJ/360 kcal
T艂uszcz: 0,6 g
w tym kwasy t艂uszczowe nasycone: 0,3 g
W臋glowodany: 82 g
w tym cukry: 0 g
Bia艂ko: 5,4 g
S贸l: 1,21 g
INFORMACJA ALERGENNA
Mo偶e zawiera膰 soj臋, mleko i ich produkty pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywa膰 w suchym i ch艂odnym miejscu.

Opinie

Opinii jeszcze nie ma.

Zostawi膰 opini臋 mog膮 tylko zarejestrowani klienci, kt贸rzy kupili ten produkt.

Ostatnio ogl膮dane Produkty