farma-oraganiczna.pl

UNIWERSALNA MIESZANKA M膭K BEZGLUTENOWA 200 g

Marka: 
CELIKO
EAN: 5900038001183
Cena:

8,59 

Dost臋pno艣膰:

Brak w magazynie

Koszt wysy艂ki od 9,95 z艂

Dost臋pne metody wysy艂ki:

  • Gratis przy zam贸wieniu powy偶ej 249,99 z艂
  • Odbi贸r w punkcie Orlen Paczka (3-5 dni) - 9,95 z艂
  • Kurier InPost (1-2 dni) - 18,50 z艂
  • Paczkomat InPost (1-2 dni) - 18,90 z艂

馃尵 Czy jeste艣 na diecie bezglutenowej i marzysz o smacznym i zdrowym pieczywie? Mamy dla Ciebie idealne rozwi膮zanie – mieszank臋 m膮k bezglutenowych! Ta mieszanka sk艂ada si臋 z m膮ki ry偶owej, skrobi ziemniaczanej i soli, co zapewnia nie tylko bezglutenowy sk艂ad, ale r贸wnie偶 wysok膮 jako艣膰 sk艂adnik贸w. M膮ka ry偶owa jest 藕r贸d艂em bia艂ka i w臋glowodan贸w, a skrobia ziemniaczana jest bogata w witaminy i sk艂adniki mineralne. Zapomnij o b贸lu brzucha wywo艂anym glutenem! Dzi臋ki tej mieszance m膮k bez problemu upieczesz pyszne i zdrowe pieczywo, takie jak chleb, bu艂ki, ciasta czy muffiny. 馃崬 Mieszanka m膮k bezglutenowa jest idealnym rozwi膮zaniem dla os贸b na diecie bezglutenowej lub tych, kt贸rzy chc膮 ograniczy膰 ilo艣膰 tego sk艂adnika w swojej diecie

. Nie czekaj d艂u偶ej, wypr贸buj ju偶 dzisiaj i ciesz si臋 smakiem pysznego i zdrowego pieczywa! Zam贸w teraz!馃洅

Brak w magazynie

dostawa.svg

bezp艂atna dostawa od 250 z艂

eko2.svg

certyfikowane eko produkty

wysylka.svg

wysy艂ka do 48h

platnosci.svg

bezpieczne p艂atno艣ci

SK艁ADNIKI
m膮ka ry偶owa, skrobia ziemniaczana, s贸l.
OPIS
Mieszanka m膮k bezglutenowa to koncentrat m膮ki bezglutenowej do przygotowania makaronu, nale艣nik贸w, tortilli, klusek, kopytek, pierog贸w, ciasta parzonego.
SPOS脫B PRZYGOTOWANIA
**** Tortilla
Przygotowa膰 do tortilli
– 1 koncentrat m膮ki bezglutenowej
– 20 g oleju (2 艂y偶ki)
– ok. 150 – 200 ml mleka
– 1 jajo
– Twoje ulubione dodatki: np. usma偶ona pier艣 z kurczaka z przyprawami, warzywa wg uznania, sos, przyprawy.
Wykonanie:
– Zawarto艣膰 torebki wsypa膰 do miski, doda膰 jajo, olej, s贸l, mleko i wymiesza膰, tak 偶eby uzyska膰 p贸艂p艂ynn膮 konsystencj臋 ciasta jak na nale艣niki
– Na patelni臋 nala膰 niewielk膮 ilo艣膰 oleju i j膮 rozgrza膰. Nast臋pnie nala膰 cienk膮 warstw臋 ciasta i sma偶y膰 na z艂ocisty kolor z dw贸ch stron
– Podgrzany placek posmarowa膰 sosem i po艂o偶y膰 dodatki. Nast臋pnie uformowa膰 tortill臋.
**** Pierogi
Przygotowa膰 do pierog贸w
– 1 koncentrat m膮ki bezglutenowej
– 1 jajo
– 90 – 100 ml ciep艂ej wody
– 1 艂y偶eczka mielonego siemienia lnianego (ok. 5 g)
– ulubiony farsz
Wykonanie:
– Siemi臋 lniane zalej 50 ml ciep艂ej wody i odstaw do nap臋cznienia (3 – 5 minut)
– Do miski przesiej koncentrat m膮ki, dodaj jajo i wlej siemi臋. Zagniataj ciasto dolewaj膮c pozosta艂膮 cz臋艣膰 wody, do momentu, a偶 nie b臋dzie si臋 kruszy膰
– Ciasto wa艂kuj partiami (szybko wysycha, wi臋c najlepiej przykry膰 je foli膮 spo偶ywcz膮)
– Szklank膮 wykrawaj kr膮偶ki. Na kr膮偶ek nak艂adaj farsz, z艂贸偶 na p贸艂 i dok艂adnie sklej
– Pierogi wrzucaj na wrz膮c膮, lekko osolon膮 wod臋. Aby pierogi si臋 nie skleja艂y mo偶na doda膰 do wody 艂y偶eczk臋 oleju lub nas艂a. Pierogi gotuj ok. 5 – 7 minut od czasu wyp艂yni臋cia na powierzchni臋.
WARTO艢膯 OD呕YWCZA W 100 g koncentratu m膮ki
Warto艣膰 energetyczna: 1508 kJ/360 kcal
T艂uszcz: 0,6 g
w tym kwasy t艂uszczowe nasycone: 0,3 g
W臋glowodany: 82 g
w tym cukry: 0 g
Bia艂ko: 5,4 g
S贸l: 1,21 g
INFORMACJA ALERGENNA
Mo偶e zawiera膰 soj臋, mleko i ich produkty pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywa膰 w suchym i ch艂odnym miejscu.

Brak recenzji do wy艣wietlenia

Inni klienci kupili r贸wnie偶:

Marka: 
BIO PLANET
Dost臋pno艣膰:

332 w magazynie

18,15 

Dodaj do koszyka
Marka: 
NIRO
Dost臋pno艣膰:

221 w magazynie

12,77 

Dodaj do koszyka
Marka: 
BATOM
Dost臋pno艣膰:

61 w magazynie

33,09 

Dodaj do koszyka
Marka: 
AMYLON
Dost臋pno艣膰:

1445 w magazynie

10,74 

Dodaj do koszyka
regulamin sklepu internetowego