16,86 zł
Brak w magazynie
Brak w magazynie
bezpłatna dostawa od 250 zł
certyfikowane eko produkty
wysyłka do 48h
bezpieczne płatności
SKŁADNIKI
mąka ryżowa*, tapioka*, maranta trzcinowa*, łuska babki jajowatej*, sólhimalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy BIO 250 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z drożdżami suchymi
1. Przesyp mieszankę do miski.
2. Dodaj 7g suszonych drożdzy instant do mieszanki.
3. Dodaj 200 ml ciepłej (ok. 45st. C) przegotowanej wody, dwie łyżki oliwy, 1 łyżeczkę miodu.
4. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.
5. Przykryj ściereczką i odstaw wciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę (można do piekarnika na 30-40 st.C)
6. Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienkiplacek.
7. Rozgrzej piekarnik do 250-300 st. C.
8. Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos.
9. Piecz 17-20 min w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia) 3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki.
Z drożdżami świeżymi
1. Przygotuj rozczyn: do 200 ml ciepłej wody dodaj 20 g świeżychdrożdzy (w. temp. pokojowej), 1 łyżeczkę miodu i 1 łyżkę mieszanki, dokładniewymieszaj.
2. Zostaw na 15min. w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
3. Wsyp mieszankę do miski, dodaj gotowy rozczyn i 2 łyżki oliwy.
4. Dalej postępuj zgodnie punktami 4-9 przepisu na pizzę z drożdzamisuszonymi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1372 kJ / 328kcal
Tłuszcz – 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,1 g
Węglowodany – 61 g
w tym cukry – 3,3 g
Błonnik – 2,8 g
Białko – 3,7 g
Sól – 1,4 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ORZECHY.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
142 w magazynie
19,09 zł
341 w magazynie
10,90 zł
GlobalMED Solutions
Farma Organiczna
Ekologiczne produkty z dostawą do domu
© 2023 farma-organiczna.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.