MIESZANKA DO WYPIEKU PIERNIKA BEZGLUTENOWA 300 g

Marka:
EAN: 5900038001190
Cena: 8,80 
Waga: 0,32 kg
Brak w magazynie
  • Koszt wysy艂ki od 14,99 z艂Dost臋pne metody wysy艂ki:
    鈭 Gratis kurierem InPost - przy zam贸wieniu powy偶ej 200 z艂
    鈭 Paczkomat InPost - 14,99 z艂
    鈭 Kurier InPost - 16,89 z艂
    鈭 Kurier DPD - 17,99 z艂

Brak w magazynie

SK艁ADNIKI
cukier, m膮ka ry偶owa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, przyprawa do piernika (cynamon, imbir, go藕dziki, kolendra, ziele angielskie, ga艂ka muszkato艂owa), kakao o obni偶onej zawarto艣ci t艂uszczu, substancja spulchniaj膮ca: w臋glany wapnia, s贸l, aromat.
OPIS
Koncentrat ciasta w proszku do wypieku piernika.
SPOS脫B PRZYGOTOWANIA
**** Piernik
Przygotowa膰 do piernika
– 1 opakowanie koncentratu ciasta
– 2 jaja*
– 120 ml oleju
– 100 ml mleka*
Wykonanie:
– Zawarto艣膰 torebki wsypa膰 do naczynia, doda膰 jaja, mleko i miksowa膰 ok. 2 minuty
– Doda膰 olej i miksowa膰 jeszcze ok. 2 minuty. Mas臋 wyla膰 do foremki (keks贸wki) 11 x 20 cm i wstawi膰 do nagrzanego do temperatury 180 C piekarnika. Piec ok. 45 – 50 minut (do suchego patyczka)
– Wyj膮膰 i ostudzi膰 na kratce. Ostudzony piernik mo偶na prze艂o偶y膰 powid艂ami 艣liwkowymi oraz pola膰 polew膮 lub posypa膰 cukrem pudrem.
W wersji wega艅skiej
– 1 opakowanie koncentratu ciasta (300 g), zamiennik jaja (2 艂y偶ki siemienia lnianego zalane 100 ml ciep艂ej wody), 120 ml oleju, 80 ml wody lub mleka ro艣linnego np. sojowego.
**** Tort o smaku piernika “inaczej”
Przygotowa膰 do tortu o smaku piernika “inaczej”
Na placki:
– 1 opakowanie koncentratu ciasta, 4 jaja, 40 ml wody, 1 艂y偶ka oleju, szczypta soli, olej do sma偶enia
Na krem:
– 1 budy艅 o smaku 艣mietankowym Celiko, 400 ml mleka, 100 g margaryny lub mas艂a
Wykonanie:
– Oddzieli膰 偶贸艂tka od bia艂ek. Do bia艂ek doda膰 szczypt臋 soli i ubi膰 je mikserem na sztywn膮 pian臋. Dodawa膰 do jednym 偶贸艂tku i nadal miksowa膰. Nast臋pnie doda膰 przesian膮 przez sito mieszank臋 i delikatnie wymiesza膰 艂y偶k膮. Doda膰 wod臋, olej i delikatnie wymiesza膰
– Rozgrza膰 patelni臋 z minimaln膮 ilo艣ci膮 t艂uszczu. Ciasto nabra膰 chochelk膮 i rozprowadzi膰 po ca艂ej patelni. Sma偶y膰 z dw贸ch stron jak nale艣niki. Z jednego opakowania mieszanki przy sma偶eniu na patelni o 艣rednicy 20 cm wyjdzie ok. 8 sztuk
– Ugotowa膰 budy艅 wg. przepisu na opakowaniu. Do ciep艂ego budyniu dodawa膰 ma艂ymi porcjami mas艂o i ubija膰 mikserem. Gotowy krem sch艂odzi膰 w lod贸wce
– Kr膮偶ki ciasta uk艂ada膰 na p艂askim talerzu i przek艂ada膰 kremem. Wierzch tortu posypa膰 cukrem cynamonowym i orzechami lub pola膰 polew膮 czekoladow膮.
WARTO艢膯 OD呕YWCZA W 100 g koncentratu ciasta
Warto艣膰 energetyczna: 1555 kJ/366 kcal
T艂uszcz: 0,4 g
w tym kwasy t艂uszczowe nasycone: 0,2 g
W臋glowodany: 86 g
w tym cukry: 38 g
Bia艂ko: 2,6 g
S贸l: 0,94 g
INFORMACJA ALERGENNA
Mo偶e zawiera膰 soj臋, mleko i ich produkty pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywa膰 w suchym i ch艂odnym miejscu.

Opinie

Opinii jeszcze nie ma.

Zostawi膰 opini臋 mog膮 tylko zarejestrowani klienci, kt贸rzy kupili ten produkt.

Ostatnio ogl膮dane Produkty