farma-oraganiczna.pl

MIESZANKA DO WYPIEKU PIERNIKA BEZGLUTENOWA 300 g

Marka: 
CELIKO
EAN: 5900038001190
Cena:

8,88 

Dost臋pno艣膰:

Brak w magazynie

Koszt wysy艂ki od 11,99 z艂
Dost臋pne metody wysy艂ki:
  • Gratis przy zam贸wieniu powy偶ej 249,99 z艂
  • Kurier InPost (1-2 dni) - 12,99 z艂
  • Paczkomat InPost (1-2 dni) - 11,99 z艂

馃巹 We藕 g艂臋boki oddech i wyobra藕 sobie zapach 艣wi膮tecznego piernika roznosz膮cy si臋 po Twoim domu! Nasza Mieszanka do Wypieku Piernika to bezglutenowy klucz do magicznego wypieku, kt贸ry wywo艂a u艣miech na Twojej twarzy! 馃崻 Nie musisz by膰 Mistrzem cukiernictwa, 偶eby stworzy膰 piernikowe arcydzie艂o! Nasza mieszanka to harmonia smak贸w wprost z pude艂ka. Wymieszaj, dodaj jajka, olej i mleko i pozw贸l magii dzia艂a膰! 馃帺 Dzi臋ki naturalnym sk艂adnikom i odrobince czar贸w w postaci b艂onnika, Tw贸j piernik stanie si臋 mniej winowajc膮 a bardziej uroczym kompanem Twojego podniebienia.

Odkryj tajemnice piernikowej sztuki i stw贸rz swoje w艂asne wypieki, kt贸re rozprowadz膮 艣wi膮teczny zapach po ca艂ym domu! 馃巵 Zam贸w teraz!馃洅

Brak w magazynie

dostawa.svg

bezp艂atna dostawa od 250 z艂

eko2.svg

certyfikowane eko produkty

wysylka.svg

wysy艂ka do 48h

platnosci.svg

bezpieczne p艂atno艣ci

SK艁ADNIKI
cukier, m膮ka ry偶owa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, przyprawa do piernika (cynamon, imbir, go藕dziki, kolendra, ziele angielskie, ga艂ka muszkato艂owa), kakao o obni偶onej zawarto艣ci t艂uszczu, substancja spulchniaj膮ca: w臋glany wapnia, s贸l, aromat.
OPIS
Koncentrat ciasta w proszku do wypieku piernika.
SPOS脫B PRZYGOTOWANIA
**** Piernik
Przygotowa膰 do piernika
– 1 opakowanie koncentratu ciasta
– 2 jaja*
– 120 ml oleju
– 100 ml mleka*
Wykonanie:
– Zawarto艣膰 torebki wsypa膰 do naczynia, doda膰 jaja, mleko i miksowa膰 ok. 2 minuty
– Doda膰 olej i miksowa膰 jeszcze ok. 2 minuty. Mas臋 wyla膰 do foremki (keks贸wki) 11 x 20 cm i wstawi膰 do nagrzanego do temperatury 180 C piekarnika. Piec ok. 45 – 50 minut (do suchego patyczka)
– Wyj膮膰 i ostudzi膰 na kratce. Ostudzony piernik mo偶na prze艂o偶y膰 powid艂ami 艣liwkowymi oraz pola膰 polew膮 lub posypa膰 cukrem pudrem.
W wersji wega艅skiej
– 1 opakowanie koncentratu ciasta (300 g), zamiennik jaja (2 艂y偶ki siemienia lnianego zalane 100 ml ciep艂ej wody), 120 ml oleju, 80 ml wody lub mleka ro艣linnego np. sojowego.
**** Tort o smaku piernika „inaczej”
Przygotowa膰 do tortu o smaku piernika „inaczej”
Na placki:
– 1 opakowanie koncentratu ciasta, 4 jaja, 40 ml wody, 1 艂y偶ka oleju, szczypta soli, olej do sma偶enia
Na krem:
– 1 budy艅 o smaku 艣mietankowym Celiko, 400 ml mleka, 100 g margaryny lub mas艂a
Wykonanie:
– Oddzieli膰 偶贸艂tka od bia艂ek. Do bia艂ek doda膰 szczypt臋 soli i ubi膰 je mikserem na sztywn膮 pian臋. Dodawa膰 do jednym 偶贸艂tku i nadal miksowa膰. Nast臋pnie doda膰 przesian膮 przez sito mieszank臋 i delikatnie wymiesza膰 艂y偶k膮. Doda膰 wod臋, olej i delikatnie wymiesza膰
– Rozgrza膰 patelni臋 z minimaln膮 ilo艣ci膮 t艂uszczu. Ciasto nabra膰 chochelk膮 i rozprowadzi膰 po ca艂ej patelni. Sma偶y膰 z dw贸ch stron jak nale艣niki. Z jednego opakowania mieszanki przy sma偶eniu na patelni o 艣rednicy 20 cm wyjdzie ok. 8 sztuk
– Ugotowa膰 budy艅 wg. przepisu na opakowaniu. Do ciep艂ego budyniu dodawa膰 ma艂ymi porcjami mas艂o i ubija膰 mikserem. Gotowy krem sch艂odzi膰 w lod贸wce
– Kr膮偶ki ciasta uk艂ada膰 na p艂askim talerzu i przek艂ada膰 kremem. Wierzch tortu posypa膰 cukrem cynamonowym i orzechami lub pola膰 polew膮 czekoladow膮.
WARTO艢膯 OD呕YWCZA W 100 g koncentratu ciasta
Warto艣膰 energetyczna: 1555 kJ/366 kcal
T艂uszcz: 0,4 g
w tym kwasy t艂uszczowe nasycone: 0,2 g
W臋glowodany: 86 g
w tym cukry: 38 g
Bia艂ko: 2,6 g
S贸l: 0,94 g
INFORMACJA ALERGENNA
Mo偶e zawiera膰 soj臋, mleko i ich produkty pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywa膰 w suchym i ch艂odnym miejscu.

Brak recenzji do wy艣wietlenia

Inni klienci kupili r贸wnie偶:

Marka: 
BIO PLANET
Dost臋pno艣膰:

896 w magazynie

8,23 

Dodaj do koszyka
Marka: 
BIO PLANET
Dost臋pno艣膰:

151 w magazynie

18,15 

Dodaj do koszyka
Marka: 
BIO PLANET
Dost臋pno艣膰:

572 w magazynie

14,69 

Dodaj do koszyka
Marka: 
BIO PLANET
Dost臋pno艣膰:

141 w magazynie

26,40 

Dodaj do koszyka
regulamin sklepu internetowego