farma-oraganiczna.pl

MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA KORZENNEGO BEZGLUTENOWA 300 g

Marka: 
CELIKO
EAN: 5900038001206
Cena:

8,65 

Dostępność:

Brak w magazynie

Koszt wysyłki od 9,90 zł

Dostępne metody wysyłki:

  • Gratis przy zamówieniu powyżej 249,99 zł
  • Odbiór w punkcie Orlen Paczka - 9,90 zł
  • Kurier InPost - 17,90 zł
  • Paczkomat InPost - 18,90 zł
  • Kurier DPD - 19,90 zł

Przygotuj się na burzę smaków i aromatów, bo nasza Mieszanka do Wypieku Ciasta Korzennego to prawdziwy rollercoaster kulinarnych uniesień! To nie jest zwykłe ciasto, to magiczne połączenie składników, które wzbudzi w Twojej kuchni prawdziwe korzenne czary! 👩‍🍳 Twoje podniebienie zostanie oczarowane, a Twój organizm doceni właściwości kakao, mąki ryżowej i cynamonu. To ciasto, które przywoła uśmiech na Twojej twarzy i zadba o Twoje dobre samopoczucie! 😊 Stwórz magiczny wypiek korzennego szczęścia w swojej kuchni – niczym prawdziwy alchemik smaku! 🥮

Zanurz się w aromatycznej przygodzie kulinarnego raju! Zamów teraz!🛒

Brak w magazynie

dostawa.svg

bezpłatna dostawa od 250 zł

eko2.svg

certyfikowane eko produkty

wysylka.svg

wysyłka do 48h

platnosci.svg

bezpieczne płatności

pakowanie2.svg

pakowanie zero weste

Opis

SKŁADNIKI
cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, błonnik kakaowy, cynamon, difosforany: regulator kwasowości; węglany sodu: substancja spulchniająca; aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.

Koncentrat ciasta w proszku do wypieku ciast korzennych.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ciasto marchewkowe z kremem

Przygotować do ciasta:
– 1 opakowanie koncentratu ciasta
– 2 jaja
– 130 ml oleju
– 50 ml wody/mleka
– 300 g marchewki startej na dużych oczkach

Przygotować do kremu:
– 400 ml śmietanki kremówki
– 250 g serka mascarpone
– 3 łyżki cukru pudru

Wykonanie ciasta:
– Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać jaja, mleko i olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 minut, dodać marchewkę i wymieszać łopatką lub łyżką
– Masę wylać do foremki 20 x 20 cm. Wstawić ciasto do nagrzanego do temperatury 180 C piekarnika i piec ok. 60 minut (do suchego patyczka). Wyjąć i ostudzić na kratce.

Wykonanie kremu:
– Śmietankę kremówkę zmiksować z mascarpone na gęsty krem. Dodać przesiany cukier puder i delikatnie wymieszać
– Ciasto przeciąć, warstwy posmarować kremem i złożyć.

Ciasto z jabłkami i orzechami

Przygotować do ciasta z jabłkiem i orzechami:
– 1 opakowanie koncentratu ciasta
– 2 jaja
– 100 ml oleju
– 50 ml wody/mleka
– 500 g jabłka pokrojonego w kostkę (10 x 10 mm)
– 1/2 szklanki rozdrobnionych orzechów

Wykonanie:
– Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę i olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 minut. Dodać jabłka, orzechy i wymieszać
– Masę wylać do foremki 20 x 20 cm
– Wstawić ciasto do nagrzanego do temperatury 180 C piekarnika i piec ok. 60 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g koncentratu ciasta:
Wartość energetyczna: 1540 kJ/363 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: 33 g
Błonnik: 1,2 g
Białko: 3,1 g
Sól: 1,1 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję, mleko i ich produkty pochodne.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Marka

CELIKO

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA KORZENNEGO BEZGLUTENOWA 300 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Inni klienci kupili również:

Marka: 
AMYLON
Dostępność:

70 w magazynie

19,45 

Dodaj do koszyka
Marka: 
BIO PLANET
Dostępność:

1369 w magazynie

30,42 

Dodaj do koszyka
Dostępność:

1081 w magazynie

26,11 

Dodaj do koszyka
Marka: 
BABALSCY
Dostępność:

53 w magazynie

12,19 

Dodaj do koszyka
regulamin sklepu internetowego