MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA RYŻOWEGO BEZGLUTENOWA 400 g

Marka:
EAN: 5900038001145
Cena: 8,47 
Waga: 0,42 kg
Dostępność: 35 sztuk w magazynie
  • Koszt wysyłki od 14,99 złDostępne metody wysyłki:
    ∙ Gratis kurierem InPost - przy zamówieniu powyżej 200 zł
    ∙ Paczkomat InPost - 14,99 zł
    ∙ Kurier InPost - 16,89 zł
    ∙ Kurier DPD - 17,99 zł

🍞 Odkryj nowy wymiar smaku i zdrowia w swojej kuchni! 🎉 Mieszanka do wypieku chleba ryżowego to doskonały wybór dla wszystkich, którzy cenią sobie naturalne składniki i dbają o zdrowie.

🌾 Chleb ryżowy wyróżnia się nie tylko wyjątkowym smakiem, ale również korzyściami zdrowotnymi. Jest bogaty w składniki odżywcze, takie jak błonnik i skrobię, a jednocześnie nie zawiera glutenu, dzięki czemu jest idealny dla osób z nietolerancją pokarmową.👩‍🍳 Mieszanka do wypieku chleba ryżowego jest bardzo łatwa w przygotowaniu, a jednocześnie daje szerokie możliwości kulinarnych. Możesz wypiekać chleb, bułki, czy też wykorzystać ją jako składnik w różnych potrawach. Dzięki temu, możesz cieszyć się nie tylko smakiem, ale również korzyściami zdrowotnymi.🛒 Nie czekaj, wypróbuj już teraz tę mieszankę i odkryj nowe smaki w swojej kuchni! 🍴

Zobacz pełny opis

35 w magazynie

SKŁADNIKI
skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa (30 %), glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, drożdże suszone, sól.
OPIS
Mieszanka do wypieku chleba ryżowego w proszku do przygotowania chleba, bułek, pyz drożdżowych i pizzy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
**** Chleb lub bułki
Przygotować na chleb lub bułki:
– 1 opakowanie koncentratu chleba ryżowego (400 g)
– 130 ml mleka*
– 220 ml wody
– 1 łyżka stołowa oleju lub stopionego masła
– 2 jaja*,
Porcja na keksówkę o wymiarach 12×26 cm.
– Chleb można wypiekać bez jajek i/lub mleka
– Jako zamiennika jaj użyj 80- 90 ml wody lub napoju roślinnego
– Jako zamiennika mleka użyj wody lub napoju roślinnego w proporcji 1:1.
Wykonanie chleba/bułek:
1. Mieszankę wsypać do naczynia, dodać ciepłą wodę i mleko o temp. ok. 35 C, tłuszcz oraz jaja. Całość dobrze wymieszać, następnie wyrabiać ręcznie lub miksować ok. 5 minut.
Ciasto powinno być bardzo gęste.
2. Następnie ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem foremki o wymiarach 12×26 cm (chleb) lub uformowanych na szklance małych foremek z folii aluminiowej (bułki).
3. Powierzchnię posmarować olejem. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 30 minut (chleb) i na 15 minut (bułki).
4. Piec w temperaturze 200 C, 40-45 minut (chleb), i 30 minut (bułki). Wyrośnięte ciasto w foremkach z folii aluminiowej można uparować na pyzy drożdżowe. Chleb można wypiekać w automacie do chleba.
Stosować program do wypieku pieczywa bezglutenowego lub krótki (w zależności od stosowanego urządzenia).
****Pizza
Przygotować do pizzy
– 200 g koncentratu mąki
– 65 ml mleka
– 110 ml wody
– 1/2 łyżki stołowej lub stopionego masła
– 1 jajo
– składniki do pizzy wg upodobania: sos pomidorowy, ser żółty, warzywa, wędliny, przyprawy.
Wykonanie pizzy:
1. 200g mieszanki wsypać do naczynia, dodać ciepłą wodę i mleko o temp. ok. 35 C, tłuszcz oraz jajo.
2. Całość dobrze wymieszać, następnie wyrabiać ręcznie lub miksować ok. 5 minut. Ciasto powinno być bardzo gęste.
3. Następnie ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem formy o średnicy ok. 20 cm. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 30 minut.
4. Górę ciasta posmarować delikatnie sosem pomidorowym, a następnie ułożyć składniki wg upodobania.
5. Całość posypać przyprawami oraz startym serem.
6. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 C, 30-35 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g KONCENTRATU
Wartość energetyczna – 1424 kJ/340 kcal
Tłuszcz – 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 78 g
w tym cukry – 4,8 g
Białko – 3,0 g
Sól – 1,8 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję, mleko i ich pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opinie

Opinii jeszcze nie ma.

Zostawić opinię mogą tylko zarejestrowani klienci, którzy kupili ten produkt.

Ostatnio oglądane Produkty