MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA RY呕OWEGO BEZGLUTENOWA 400 g

Marka:
EAN: 5900038001145
Cena: 8,47 
Waga: 0,42 kg
Dost臋pno艣膰: 35 sztuk w magazynie
  • Koszt wysy艂ki od 14,99 z艂Dost臋pne metody wysy艂ki:
    鈭 Gratis kurierem InPost - przy zam贸wieniu powy偶ej 200 z艂
    鈭 Paczkomat InPost - 14,99 z艂
    鈭 Kurier InPost - 16,89 z艂
    鈭 Kurier DPD - 17,99 z艂

馃崬 Odkryj nowy wymiar smaku i zdrowia w swojej kuchni! 馃帀 Mieszanka do wypieku chleba ry偶owego to doskona艂y wyb贸r dla wszystkich, kt贸rzy ceni膮 sobie naturalne sk艂adniki i dbaj膮 o zdrowie.

馃尵 Chleb ry偶owy wyr贸偶nia si臋 nie tylko wyj膮tkowym smakiem, ale r贸wnie偶 korzy艣ciami zdrowotnymi. Jest bogaty w sk艂adniki od偶ywcze, takie jak b艂onnik i skrobi臋, a jednocze艣nie nie zawiera glutenu, dzi臋ki czemu jest idealny dla os贸b z nietolerancj膮 pokarmow膮.馃懇鈥嶐煃 Mieszanka do wypieku chleba ry偶owego jest bardzo 艂atwa w przygotowaniu, a jednocze艣nie daje szerokie mo偶liwo艣ci kulinarnych. Mo偶esz wypieka膰 chleb, bu艂ki, czy te偶 wykorzysta膰 j膮 jako sk艂adnik w r贸偶nych potrawach. Dzi臋ki temu, mo偶esz cieszy膰 si臋 nie tylko smakiem, ale r贸wnie偶 korzy艣ciami zdrowotnymi.馃洅 Nie czekaj, wypr贸buj ju偶 teraz t臋 mieszank臋 i odkryj nowe smaki w swojej kuchni! 馃嵈

Zobacz pe艂ny opis

35 w magazynie

SK艁ADNIKI
skrobia ziemniaczana, m膮ka ry偶owa (30 %), glukoza, substancja zag臋szczaj膮ca: guma guar, dro偶d偶e suszone, s贸l.
OPIS
Mieszanka do wypieku chleba ry偶owego w proszku do przygotowania chleba, bu艂ek, pyz dro偶d偶owych i pizzy.
SPOS脫B PRZYGOTOWANIA
**** Chleb lub bu艂ki
Przygotowa膰 na chleb lub bu艂ki:
– 1 opakowanie koncentratu chleba ry偶owego (400 g)
– 130 ml mleka*
– 220 ml wody
– 1 艂y偶ka sto艂owa oleju lub stopionego mas艂a
– 2 jaja*,
Porcja na keks贸wk臋 o wymiarach 12×26 cm.
– Chleb mo偶na wypieka膰 bez jajek i/lub mleka
– Jako zamiennika jaj u偶yj 80- 90 ml wody lub napoju ro艣linnego
– Jako zamiennika mleka u偶yj wody lub napoju ro艣linnego w proporcji 1:1.
Wykonanie chleba/bu艂ek:
1. Mieszank臋 wsypa膰 do naczynia, doda膰 ciep艂膮 wod臋 i mleko o temp. ok. 35 C, t艂uszcz oraz jaja. Ca艂o艣膰 dobrze wymiesza膰, nast臋pnie wyrabia膰 r臋cznie lub miksowa膰 ok. 5 minut.
Ciasto powinno by膰 bardzo g臋ste.
2. Nast臋pnie ciasto prze艂o偶y膰 do wysmarowanej olejem foremki o wymiarach 12×26 cm (chleb) lub uformowanych na szklance ma艂ych foremek z folii aluminiowej (bu艂ki).
3. Powierzchni臋 posmarowa膰 olejem. Pozostawi膰 w ciep艂ym miejscu do wyro艣ni臋cia na oko艂o 30 minut (chleb) i na 15 minut (bu艂ki).
4. Piec w temperaturze 200 C, 40-45 minut (chleb), i 30 minut (bu艂ki). Wyro艣ni臋te ciasto w foremkach z folii aluminiowej mo偶na uparowa膰 na pyzy dro偶d偶owe. Chleb mo偶na wypieka膰 w automacie do chleba.
Stosowa膰 program do wypieku pieczywa bezglutenowego lub kr贸tki (w zale偶no艣ci od stosowanego urz膮dzenia).
****Pizza
Przygotowa膰 do pizzy
– 200 g koncentratu m膮ki
– 65 ml mleka
– 110 ml wody
– 1/2 艂y偶ki sto艂owej lub stopionego mas艂a
– 1 jajo
– sk艂adniki do pizzy wg upodobania: sos pomidorowy, ser 偶贸艂ty, warzywa, w臋dliny, przyprawy.
Wykonanie pizzy:
1. 200g mieszanki wsypa膰 do naczynia, doda膰 ciep艂膮 wod臋 i mleko o temp. ok. 35 C, t艂uszcz oraz jajo.
2. Ca艂o艣膰 dobrze wymiesza膰, nast臋pnie wyrabia膰 r臋cznie lub miksowa膰 ok. 5 minut. Ciasto powinno by膰 bardzo g臋ste.
3. Nast臋pnie ciasto prze艂o偶y膰 do wysmarowanej olejem formy o 艣rednicy ok. 20 cm. Pozostawi膰 w ciep艂ym miejscu do wyro艣ni臋cia na ok. 30 minut.
4. G贸r臋 ciasta posmarowa膰 delikatnie sosem pomidorowym, a nast臋pnie u艂o偶y膰 sk艂adniki wg upodobania.
5. Ca艂o艣膰 posypa膰 przyprawami oraz startym serem.
6. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 C, 30-35 minut.
WARTO艢膯 OD呕YWCZA W 100 g KONCENTRATU
Warto艣膰 energetyczna – 1424 kJ/340 kcal
T艂uszcz – 0,6 g
w tym kwasy t艂uszczowe nasycone – 0,1 g
W臋glowodany – 78 g
w tym cukry – 4,8 g
Bia艂ko – 3,0 g
S贸l – 1,8 g
INFORMACJA ALERGENNA
Mo偶e zawiera膰聽soj臋,聽mleko聽i ich pochodne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywa膰 w suchym i ch艂odnym miejscu.

Opinie

Opinii jeszcze nie ma.

Zostawi膰 opini臋 mog膮 tylko zarejestrowani klienci, kt贸rzy kupili ten produkt.

Ostatnio ogl膮dane Produkty