MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA OWSIANO – KUKURYDZIANEGO BEZGLUTENOWA BIO 550 g – BIOVEGAN

EAN: 4005394287712
Cena: 20,48 
Waga: 0,66 kg
Brak w magazynie
  • Koszt wysyłki od 9,90 złDostępne metody wysyłki:
    ∙ Gratis w punkcie Orlen Paczka - przy zamówieniu powyżej 250 zł
    ∙ Odbiór w punkcie Orlen Paczka - 9,90 zł
    ∙ Kurier InPost - 17,90 zł
    ∙ Paczkomat InPost - 18,90 zł
    ∙ Kurier DPD - 19,90 zł

Brak w magazynie

SKŁADNIKI
płatki OWSIANE* (bezglutenowe) 51 %, skrobia kukurydziana*, mąka OWSIANA pełnoziarnista* (bezglutenowa) 13,2 %, mąka kukurydziana*, białko lniane*, sól, zaczyn OWSIANY w proszku* (bezglutenowy), łuski babki płesznik*, syrop ryżowy*, kwas: winiany potasu, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna mieszanka do wypieku chleba z 51 % płatkami owsianymi.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz: 500 ml wody, 2 łyżki (20 ml) octu (np. ocet jabłkowy), formę do pieczenia (20 cm lub 25 cm), mikser ręczny z hakiem do ciasta, opcjonalnie: płatki OWSIANE do posypania na wierzchu.
1. Rozgrzać piekarnik do 200C z termoobiegiem lub 220C z funkcją grzania góra/dół i umieścić w piekarniku żaroodporne naczynie wypełnione wodą. Teraz dobrze nasmarować formę do pieczenia (20 lub 25 cm).
2. Wsypać mieszankę chlebową, dodać wodę i ocet do miski. Wszystko wyrabiać mikserem ręcznym z hakiem do ciasta, aż powstanie gładkie ciasto (maks. 1 do 2 minut). Nie wyrabiać ciasta zbyt długo!
3. Teraz wlać ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy i wygładzić – np. za pomocą zwilżonej szpatułki.
4. Odstawić ciasto na 15 minut, aż piekarnik się nagrzeje.
5. Wstawić foremkę do piekarnika i piec chleb na środkowej półce przez 60 minut.
6. Po upieczeniu wyjąć chleb z formy i ostudzić na ruszcie
Wskazówka: możesz być kreatywny podczas dekorowania chleba owsianego. Pestki i nasiona, które zapewniają odrobinę dodatkowego chrupania, są również świetnymi dodatkami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g (po przygotowaniu z octem jabłkowym)
Wartość energetyczna: 935 kJ/221 kcal
Tłuszcz: 3,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Weglowodany: 40 g
tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 6,3 g
Sól: 1,4 g
UWAGA
Ocet służy wyłącznie do utrwalenia chleba, dzięki czemu dłużej zachowuje świeżość. Zapach i smak octu znikną podczas pieczenia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

Opinie

Opinii jeszcze nie ma.

Zostawić opinię mogą tylko zarejestrowani klienci, którzy kupili ten produkt.

Ostatnio oglądane Produkty