MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA OWSIANO – KUKURYDZIANEGO BEZGLUTENOWA BIO 550 g – BIOVEGAN

EAN: 4005394287712
Cena: 20,48 
Waga: 0,66 kg
Brak w magazynie
  • Koszt wysy艂ki od 9,90 z艂Dost臋pne metody wysy艂ki:
    鈭 Gratis w punkcie Orlen Paczka - przy zam贸wieniu powy偶ej 250 z艂
    鈭 Odbi贸r w punkcie Orlen Paczka - 9,90 z艂
    鈭 Kurier InPost - 17,90 z艂
    鈭 Paczkomat InPost - 18,90 z艂
    鈭 Kurier DPD - 19,90 z艂

Brak w magazynie

SK艁ADNIKI
p艂atki OWSIANE* (bezglutenowe) 51 %, skrobia kukurydziana*, m膮ka OWSIANA pe艂noziarnista* (bezglutenowa) 13,2 %, m膮ka kukurydziana*, bia艂ko lniane*, s贸l, zaczyn OWSIANY w proszku* (bezglutenowy), 艂uski babki p艂esznik*, syrop ry偶owy*, kwas: winiany potasu, substancja spulchniaj膮ca: wodorow臋glan sodu. (*certyfikowany sk艂adnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna mieszanka do wypieku chleba z 51 % p艂atkami owsianymi.
SPOS脫B PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz: 500 ml wody, 2 艂y偶ki (20 ml) octu (np. ocet jab艂kowy), form臋 do pieczenia (20 cm lub 25 cm), mikser r臋czny z hakiem do ciasta, opcjonalnie: p艂atki OWSIANE do posypania na wierzchu.
1. Rozgrza膰 piekarnik do 200C z termoobiegiem lub 220C z funkcj膮 grzania g贸ra/d贸艂 i umie艣ci膰 w piekarniku 偶aroodporne naczynie wype艂nione wod膮. Teraz dobrze nasmarowa膰 form臋 do pieczenia (20 lub 25 cm).
2. Wsypa膰 mieszank臋 chlebow膮, doda膰 wod臋 i ocet do miski. Wszystko wyrabia膰 mikserem r臋cznym z hakiem do ciasta, a偶 powstanie g艂adkie ciasto (maks. 1 do 2 minut). Nie wyrabia膰 ciasta zbyt d艂ugo!
3. Teraz wla膰 ciasto do wysmarowanej t艂uszczem formy i wyg艂adzi膰 鈥 np. za pomoc膮 zwil偶onej szpatu艂ki.
4. Odstawi膰 ciasto na 15 minut, a偶 piekarnik si臋 nagrzeje.
5. Wstawi膰 foremk臋 do piekarnika i piec chleb na 艣rodkowej p贸艂ce przez 60 minut.
6. Po upieczeniu wyj膮膰 chleb z formy i ostudzi膰 na ruszcie
Wskaz贸wka: mo偶esz by膰 kreatywny podczas dekorowania chleba owsianego. Pestki i nasiona, kt贸re zapewniaj膮 odrobin臋 dodatkowego chrupania, s膮 r贸wnie偶 艣wietnymi dodatkami.
WARTO艢膯 OD呕YWCZA W 100 g (po przygotowaniu z octem jab艂kowym)
Warto艣膰 energetyczna: 935 kJ/221 kcal
T艂uszcz: 3,1 g
w tym kwasy t艂uszczowe nasycone: 0,6 g
Weglowodany: 40 g
tym cukry: 0,7 g
B艂onnik: 4,8 g
Bia艂ko: 6,3 g
S贸l: 1,4 g
UWAGA
Ocet s艂u偶y wy艂膮cznie do utrwalenia chleba, dzi臋ki czemu d艂u偶ej zachowuje 艣wie偶o艣膰. Zapach i smak octu znikn膮 podczas pieczenia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywa膰 w suchym miejscu, chroni膰 przed ciep艂em.

Opinie

Opinii jeszcze nie ma.

Zostawi膰 opini臋 mog膮 tylko zarejestrowani klienci, kt贸rzy kupili ten produkt.

Ostatnio ogl膮dane Produkty