farma-oraganiczna.pl

KAKAO CEREMONIALNE TABLICZKA BIO 125 g

Marka: 
ISLAVERDE (SEGURA)
EAN: 5906058686317
Cena:

41,27 

Dostępność:

Brak w magazynie

Koszt wysyłki od 11,99 zł
Dostępne metody wysyłki:
  • Gratis przy zamówieniu powyżej 249,99 zł
  • Kurier InPost (1-2 dni) - 12,99 zł
  • Paczkomat InPost (1-2 dni) - 11,99 zł

Kakao ceremonialne to niezwykła eliksir zdrowia, wytwarzany z surowego kakao nieodtłuszczonego, poddanego delikatnej fermentacji. Dzięki temu procesowi zachowuje ono swoje naturalne aromaty oraz pełnię składników aktywnych, które są łatwiej przyswajalne dla organizmu. Dodaj rozdrobnione kakao do wody lub mleka i ciesz się smakiem naturalnego kakao. Nie czekaj dłużej – zamów teraz!

Brak w magazynie

dostawa.svg

bezpłatna dostawa od 250 zł

eko2.svg

certyfikowane eko produkty

wysylka.svg

wysyłka do 48h

platnosci.svg

bezpieczne płatności

SKŁADNIKI
100 % ekologicznych ziaren kakaowca odmiany Jamaican, Amazon Amelonado, Nacional, Criollo, Rio Caribe, Trinitario, zmielonych kriogenicznie.

Kakao ceremonialne to surowe kakao nieodtłuszczone, poddawane wyłącznie delikatnej fermentacji. Dzięki temu udaje się uzyskać odpowiedni profil aromatyczny i lepszą biodostępność zawartych w nim składników aktywnych. Kakao ceremonialne – chociaż nazwa sugeruje na celebrowanie jego spożycia – to coś więcej niż tylko rytuał jego wypijania. Jego wyjątkowość zapewnia dobór odpowiednich odmian kakaowca, właściwa uprawa oraz przestrzeganie procedur dotyczących obróbki pozyskanych ziaren. Sztabka tego kakao jest najbardziej pierwotną, odżywczą formą czekolady i zarazem produktem dla koneserów. Dzięki unikalnemu procesowi kriogenicznego mielenia zachowane zostaje ponad 50 % tłuszczu kakaowego, a łuska – cenne źródło błonnika – zostaje zmielona.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 2268 kJ/542 kcal
Tłuszcz: 46 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 29 g
Węglowodany: 4,7 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 28 g
Białko: 13 g
Sól: 0 g

UWAGA
Kakao ceremonialne odlewane jest ręcznie, nie stosujemy temperowania (krystalizowania się tłuszczu kakaowego). Pojawienie się nalotu, przebarwień oraz wystąpienie różnych struktur powierzchni kakao jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na smak i aromat produktu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej.

Brak recenzji do wyświetlenia

Inni klienci kupili również:

Marka: 
ZMIANY ZMIANY
Dostępność:

164 w magazynie

7,35 

Dodaj do koszyka
Dostępność:

869 w magazynie

24,37 

Dodaj do koszyka
Marka: 
BIO PLANET
Dostępność:

137 w magazynie

135,45 

Dodaj do koszyka
Dostępność:

120 w magazynie

24,93 

Dodaj do koszyka