HERBATA CZARNA WAKOUCHA BIO 60 g – MOYA MATCHA

EAN: 5903849453141
Cena: 43,10 
Waga: 0,1 kg
Dost臋pno艣膰: 27 sztuk w magazynie
  • Koszt wysy艂ki od 14,99 z艂Dost臋pne metody wysy艂ki:
    鈭 Gratis kurierem InPost - przy zam贸wieniu powy偶ej 200 z艂
    鈭 Paczkomat InPost - 14,99 z艂
    鈭 Kurier InPost - 16,89 z艂
    鈭 Kurier DPD - 17,99 z艂

27 w magazynie

SK艁ADNIKI
herbata czarna wakoucha* 100 % (*certyfikowany sk艂adnik ekologiczny)
OPIS
Smak tej czarnej herbaty li艣ciastej jest wyrafinowany, delikatnie kwiatowy z wyczuwalnymi nutami miodu i przypraw.
S艂owo 鈥瀔ou-cha t艂umaczy si臋 jako 鈥瀐erbat臋 o kolorze karmazynu. To okre艣lenie wakoucha zawdzi臋cza mi臋kkiej japo艅skiej wodzie, kt贸r膮 susz barwi艂 na odcie艅 ciemnej czerwieni z domieszk膮 b艂臋kitu. R贸wnie偶 dlatego w przesz艂o艣ci by艂a ona nazywana herbat膮 czerwon膮. Po zaparzeniu wod膮 o 艣redniej twardo艣ci, bardziej typow膮 dla kraj贸w Europy, napar z wakouchy nabiera intensywnego koloru ciemnego bursztynu.
Moya Wakoucha pochodzi z regionu Mie na wyspie Honsiu.
Czarna herbata wakoucha sprawdzi si臋 jako towarzyszka posi艂k贸w oraz deser贸w, kt贸rych s艂odycz prze艂amie swoim smakiem.
Jak ka偶da czarna herbata, tak偶e wakoucha po zbiorach jest suszona, a nast臋pnie poddawana procesowi fermentacji, co odr贸偶nia j膮 od herbaty zielonej. Wynikiem tego procesu jest jej ciemny kolor, lekko ziemisty smak i ni偶sza zawarto艣膰 kofeiny ni偶 na przyk艂ad w zielonej senchy.
SPOS脫B PRZYGOTOWANIA
3 g herbaty wsypa膰 do fili偶anki i zala膰 150 ml wody o temperaturze 90-95 stopni Celsjusza. Czas parzenia: 3-4 minuty.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywa膰 w suchym i ch艂odnym miejscu.

Opinie

Opinii jeszcze nie ma.

Zostawi膰 opini臋 mog膮 tylko zarejestrowani klienci, kt贸rzy kupili ten produkt.

Ostatnio ogl膮dane Produkty