Opis
SK艁ADNIKI
SOJA ekstrudowana* 100 % (*certyfikowany sk艂adnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczny granulat SOJOWY to poddana procesowi ekstruzji odt艂uszczona m膮ka sojowa. Charakteryzuje si臋 wysok膮 zawarto艣ci膮 bia艂ka i b艂onnika pokarmowego. Doskonale zast臋puje mi臋so, dzi臋ki czemu mo偶e by膰 wykorzystywana jako sk艂adnik farszu do go艂膮bk贸w, pierog贸w, sosu do spaghetti, zup, past lub jako nadzienie do warzyw.
SPOS脫B PRZYGOTOWANIA
Granulat zala膰 wrz膮tkiem i parzy膰 pod przykryciem przez kilka minut. Gdy nap臋cznieje doda膰 zio艂a lub przyprawy. Mo偶na go r贸wnie偶 wcze艣niej upra偶y膰 na patelni, a dopiero p贸藕niej wykorzysta膰 do gotowania.
WARTO艢膯 OD呕YWCZA W 100 g
Warto艣膰 energetyczna – 1461 kJ / 348 kcal
T艂uszcz – 7,3 g
w tym kwasy t艂uszczowe nasycone – 1,0 g
W臋glowodany – 15 g
w tym cukry – 10 g
B艂onnik: 21 g
Bia艂ko – 45 g
S贸l – 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt mo偶e zawiera膰 alergeny: ZBO呕A ZAWIERAJ膭CE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywa膰 w suchym i ch艂odnym miejscu.
Na razie nie ma opinii o produkcie.