Opis
SK艁ADNIKI
ziemniaki* (69 %), m膮ka PSZENNA* typ 0, s贸l. (* certyfikowany sk艂adnik ekologiczny)
OPIS
Gnocchi to klasyczne, w艂oskie kluski ziemniaczane o charakterystycznym kszta艂cie, nieco podobne do kopytek.
W艂oskie kluski ziemniaczane 艣wietnie smakuj膮 z mi臋snym sosem, pesto i sosem serowym.
Gnocchi cz臋sto podaje si臋 z roztopionym mas艂em, startym parmezanem i sza艂wi膮 – prosty przepis na uczt臋 we w艂oskim stylu!
SPOS脫B PRZYGOTOWANIA
Garnek: wrzuci膰 do 2 litr贸w wrz膮cej, osolonej wody i gotowa膰 do momentu, a偶 wyp艂yn膮 na powierzchni臋
Patelnia: sma偶y膰 przez 5 minut
WARTO艢膯 OD呕YWCZA w 100 g:
Warto艣膰 energetyczna: 169 kJ/710 kcal
T艂uszcz: 0,2 g
w tym kwasy t艂uszczowe nasycone: 0 g
W臋glowodany: 36 g
w tym cukry: 0,5 g
B艂onnik: 1,8 g
Bia艂ko: 4,8 g
S贸l: 0,07 g
UWAGA
Produktu rozmro偶onego nie mo偶na zamra偶a膰, nale偶y go przechowywa膰 w lod贸wce i spo偶y膰 w ci膮gu 24 godzin.
Produkt gotowy do spo偶ycia po ugotowaniu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywa膰 w temperaturze – 18 C: do daty minimalnej trwa艂o艣ci podanej na opakowaniu
Przechowywa膰 w temperaturze – 12 C: 1 miesi膮c
Przechowywa膰 w temperaturze – 6 C: 1 tydzie艅
Przechowywa膰 w zamra偶arce: 3 dni
Przechowywa膰 w lod贸wce: 1 dzie艅.
Na razie nie ma opinii o produkcie.