SKŁADNIKI
fasolka czarna* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1243 kJ / 296 kcal
Tłuszcz – 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g
Węglowodany – 36 g
w tym cukry – 2,3 g
Błonnik – 24 g
Białko – 23 g
Sól – 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
INFORMACJA
Cyfra na końcu nazwy surowca określa numer brygady Bio Planet odpowiedzialnej za konfekcjonowanie tego surowca.
FASOLKA CZARNA BIO (SUROWIEC) (25 kg) 4
Cena: 443,01 zł
Waga: 1 kg
Dostępność: 250 sztuk w magazynie
-
Koszt wysyłki od 14,99 zł
Dostępne metody wysyłki:
∙ Gratis kurierem InPost - przy zamówieniu powyżej 200 zł
∙ Paczkomat InPost - 14,99 zł
∙ Kurier InPost - 16,89 zł
∙ Kurier DPD - 17,99 zł
250 w magazynie
Zostawić opinię mogą tylko zarejestrowani klienci, którzy kupili ten produkt.
Ostatnio oglądane Produkty
HERBATA ZIELONA SENCHA EKSPRESOWA BIO (20 x 1,5 g) 30 g – LEBENSBAUM
Dostępność:185 w magazynie
15,18 zł
Opinie
Opinii jeszcze nie ma.