SKŁADNIKI
marchew* 28 %, burak* 28 %, SELER* 24 %, kapusta* 8 %, jarmuż* 8 %, cebula* 4 %
*certyfikowany składnik ekologiczny
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu
Liofilizowane chrupki warzywne to smaczna i naturalna przekąska, w skład której wchodzą warzywa pochodzące z upraw ekologicznych.
Świetnie sprawdzi się jako zdrowa przekąska w domu, pracy czy szkole. Mieszanka zawiera 100 % minimalnej dziennej porcji warzyw. Chrupki warzywne to zdrowa alternatywa dla chipsów ziemniaczanych i innych fast foodów. Chipsy warzywne to świetna przekąska, gdy masz ochotę na coś chrupiącego do obiadu. Możesz również użyć ich zamiast bułki tartej w swoich przepisach, aby dodać dodatkowego smaku i chrupkości.
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego.
Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi czas.
Produkty liofilizowane zachowują w 90 % swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Chrupki warzywne stały się w ostatnich latach jedną z najpopularniejszych przekąsek na świecie. Ta pyszna przekąska jest bardzo poszukiwana ze względu na chrupiącą konsystencję, różnorodne kombinacje smakowe i zdrowe składniki. Jak większość przekąsek, chrupki warzywne to szybki i prosty sposób na dodanie czegoś do swojej diety.
Nasze chrupki warzywne są wytwarzane z ekologicznych warzyw.
Poza wspaniałym smakiem, to, co sprawia, że chrupki warzywne są tak atrakcyjne, to fakt, że te przekąski mają naturalnie niską zawartość tłuszczu i są bardzo pożywne. Warzywa użyte do ich przygotowania dostarczają niezbędnych witamin i minerałów, a proces liofilizacji sprawia, że wszystkie składniki odżywcze pozostają nienaruszone. Chrupki warzywne są również doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, który przyczynia się do utrzymania zdrowego układu pokarmowego.
Ponieważ chrupki warzywne są tak zdrowe i smaczne, stały się popularnym wyborem jako przekąska.
Podsumowując, chrupki warzywne to niezwykle smaczna i zdrowa przekąska, po którą mogą sięgać osoby w każdym wieku. Dzięki chrupiącej konsystencji i różnorodnym smakom przekąski te stanowią doskonały dodatek do każdego półmiska z posiłkiem lub po prostu jako przekąska w podróży.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g:
Wartość energetyczna: 1338 kJ/315 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 65 g
w tym cukry: 48 g
Białko: 10 g
Sól: 0,1 g
Bardzo staraliśmy się, aby dane dotyczące tego produktu były poprawne. Nie możemy jednak wykluczyć, że mogą zdarzyć się błędy, które nie mogą stanowić podstawy do roszczeń konsumenckich. W takiej sytuacji poinformuj nas jak najszybciej, abyśmy mogli dokonać stosownych korekt.
Daj nam znać, jeśli zauważyłaś/zauważyłeś błędne dane tego produktu: sklep@farma-organiczna.pl
Opinie
Opinii jeszcze nie ma.